Persberichten Eemland zuid, 14.30 uur

Utrecht, 07-10-2007

Vechtpartij

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 5 oktober op zaterdag 6 oktober zijn drie mannen aangehouden in verband met een vechtpartij.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de Zwanenhalssteeg. Ter plaatse gekomen bleek dat een 25-jarige man uit Hoogland was geslagen door drie mannen. Twee van hen komen uit Amersfoort, in de leeftijd van 18 en 25 jaar. De identiteit van de derde verdachte moet nog worden vastgesteld. Bij de aanhouding van de drie mannen, pleegde de laatste verzet, waarop agenten hem met gepast geweld in de politieauto zetten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersconflict

AMERSFOORT Vrijdagavond 5 oktober hield de politie een 27-jarige man uit Hoogland aan die een andere man had bedreigd na een verkeersconflict.

Omstreeks 19.10 uur kreeg de politie een melding van een bedreiging op de Amsterdamse weg. Een 21-jarige man uit Amersfoort en een 27-jarige man uit Hoogland reden beiden op de Stadsring, komende uit de richting van het centrum en gaande in de richting van de Amsterdamseweg. Vlak voor een wegopbreking zette de 27-jarige Hooglander zijn voertuig voor dat van de Amersfoorter. De laatste moest vol op de rem om een aanrijding te voorkomen. Even later kwamen ze elkaar weer tegen en vertoonden over en weer uitdagend gedrag. Toen de 21-jarige Amersfoorter op een parkeerplaats zijn voertuig parkeerde, stapte de 27-jarige Hooglander uit zijn auto en kwam met een voorwerp in zijn hand dreigend op de Amersfoorter af. De ter plaatse gekomen politie hield de verdachte aan en nam hem mee naar het politiebureau.

Bedreiging

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 5 oktober hield de politie een man aan omdat hij kinderen bedreigd zou hebben met een steekvoorwerp.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding dat een 52-jarige man uit Hilland op de Hof kinderen zou bedreigen met een steekvoorwerp. De dronken verdachte had eerst een leeg bierblikje naar een groepje kinderen gegooid. Vervolgens begon hij dingen tegen ze te roepen, waarna hij een steekvoorwerp uit de zak van zijn jas pakte en de kinderen bedreigde. Een van de kinderen belde de politie, die de man aanhield en meenam naar het politiebureau.

Hennepkwekerij ontmanteld

AMERSFOORT Op vrijdagmorgen 5 oktober heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld en een verdachte aangehouden.

Omstreeks 10.30 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast aan de Wageningseberg, veroorzaakt door bovenburen. De politie ging de woning van de bovenburen binnen en ontdekte in twee ruimtes een hennepkwekerij. In een ruimte troffen agenten 275 planten van een week oud aan en in een tweede ruimte 350 rijpe planten. De kwekerij was zeer professioneel ingericht. Na onderzoek bleek dat er sprake was van diefstal van stroom. Op het moment dat de ontruiming gestart was, kwam een 40-jarige man uit Amersfoort zich melden als huurder van het pand. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vandalisme

AMERSFOORT - In de vroege morgen van zondag 7 oktober zijn drie mannen aangehouden voor vandalisme.

Omstreeks 04.46 uur kreeg de politie een melding van een getuige die vertelde dat drie mannen op de Kleine Koppel verkeerszuilen en twee voeten van verkeerszuilen in het water hadden gegooid. Ter plaatse gekomen agenten hielden de drie verdachten, een 18-jarige man uit Hoogland, een 20-jarige man uit Heeten en een 21-jarige man uit Amersfoort, aan en namen hen mee naar het politiebureau.

Winkeldievegge aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag 6 oktober is een 31-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 14.40 uur kreeg de politie een melding dat de beveiliging van een winkel op het Sint Jorisplein een vrouw had aangehouden omdat ze verschillende goederen uit de winkel wilde meenemen zonder te betalen. De vrouw deed afstand van de gestolen goederen.

De ter plaatse gekomen politie nam de vrouw over van de beveiliging en ze moest mee naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 07-10-2007 14:25 | © Politie Utrecht