Persberichten Binnensticht, 14.35 uur

Utrecht, 07-10-2007

Bob of Bon

GROENEKAN Op vrijdagavond 5 oktober hield het verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht een controle in het kader van de campagne Bob of Bon.

Tussen 21.15 en 23.00 uur liet de politie op de Nieuwe Weteringseweg 59 automobilisten blazen. Geen van allen had teveel gedronken. Wel werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet handsfree bellen en een te hoge snelheid.

Mishandeling

ZEIST- In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober werd een 17-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden omdat hij een 17-jarige plaatsgenoot geslagen zou hebben.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van mishandeling op de Arnhemse Bovenweg. Twee agenten gingen ter plaatse en spraken het slachtoffer dat geslagen zou zijn. Hij verklaarde dat de dader ondertussen richting Driebergen-Zeist was gefietst. Agenten troffen de verdachte aan en hielden hem aan. Eerder op de avond bleek zich ook al een conflict tussen de twee te hebben afgespeeld, wat werd waargenomen door middel van cameratoezicht. De twee werden toen door de politie uit elkaar gehaald. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeersongeval

ODIJK- Op zaterdagmiddag 6 oktober vond een verkeersongeval plaats waarbij een 34-jarige man uit Nieuwegein gewond raakte.

Omstreeks 16.40 kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Burgweg. Daar zou een motorrijder frontaal tegen een automobilist zijn aangebotst. De 34-jarige motorrijder uit Nieuwegein reed over de Burgweg uit de richting van Odijk. In een bocht naar rechts kwam de man om onbekende reden op de andere weghelft terecht, waar een 63-jarige automobilist Driebergen-Rijsenburg reed. De automobilist probeerde de man nog te ontwijken maar de twee botsten frontaal tegen elkaar aan. De motorrijder is door de ambulance met diverse botbreuken naar het UMC in Utrecht gebracht.

Laatst gewijzigd 07-10-2007 14:33 | © Politie Utrecht