Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Aangekondigde verkeerscontroles in Ede e.o.

Publicatiedatum: 7-10-2007 14:32:51

EDE - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn vrijdag een aantal vooraf aangekondigde verkeerscontroles gehouden in Ede en omgeving. Hieronder een overzicht van de resultaten: o In Voorthuizen werd gedurende de ochtend een radarsnelheidscontrole gehouden op de Garderbroekerweg. Van de 87 passanten reden er 5 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 94 km/u. Deze controle was op speciaal verzoek van buurtbewoners, die eerder hadden geklaagd over de verkeersveiligheid.
o In Ede werd tussen kwart voor acht 's ochtends en kwart voor twee 's middags een radarsnelheidscontrole gehouden op de Rijksweg N224. Daarbij bleek dat 43 van de 4082 passanten zich niet aan de maximumsnelheid had gehouden. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/u. o Op de Lawickse Allee in Wageningen werd tussen diezelfde tijdstippen als in Ede gecontroleerd. Daarbij werden 35 van de ruim 4000 passanten geflitst. Hoogst gemeten snelheid was 101 km/u. o Gedurende de avond en nachtelijke uren werden in Ede alcoholcontroles gehouden op de Frans Halslaan en op de kruising van de Zandlaan, Bennekomseweg en Horalaan. Daarbij liepen acht bestuurders tegen de lamp die te diep in het glaasje hadden gekeken. Hoogst gemeten promillage was 1,3. Rijbewijzen werden niet ingevorderd.

Een aantal verkeerscontroles van het verkeershandhavingsteam wordt ruim van te voren aangekondigd op de site www.verkeershandhaving.nl. Daarnaast vindt u daar informatie over de hoogte van boetebedragen, verkeersnieuwsfeiten en waarom de politie controleert.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---