Persberichten 16.30 uur

Utrecht, 07-10-2007

Drugshandel

IJSSELSTEIN- Op vrijdagavond 5 oktober heeft de politie naar aanleiding van een onderzoek naar softdrugshandel zes verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie vond vrijdag 5 oktober rond 14.15 uur een actie plaats, waarbij de eerste drie verdachten werden aangehouden die in een woning op het Denemarkenplein softdrugs hadden gekocht. Rond 17.35 uur gingen agenten de betreffende woning binnen en hielden nog drie verdachten, waaronder een 26-jarige verkoper uit IJsselstein, aan. Vijf verdachten, twee 16-jarige jongens, een 17-jarig meisje, een 20-jarige en 26-jarige man, allen uit IJsselstein, werden in vrijheid gesteld. De 26-jarige hoofdverdachte is in verzekering gesteld. In de woning werden meerdere zakjes hennep en verschillende wapens aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Tasjesroof

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond 5 oktober is een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 22.12 uur kreeg de politie een melding van een tasjesroof op de Muiderschans. Het 54-jarige slachtoffer, een vrouw uit Nieuwegein, gaf het volgende signalement: een man, in de leeftijd van ongeveer 20 jaar met een mager postuur, ongeveer 1,75 m lang, licht getinte huidskleur, kort, zwart krullend haar en een smal, mager gezicht. De verdachte is weggerend richting Park Oudengein. Daar heeft het slachtoffer de dader uit het zicht verloren.

De politie roept getuigen die iets gezien hebben, zich te melden. U kunt bellen naar politiedistrict Lekstroom via 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verlichtingscontrole

IJSSELSTEIN Op vrijdagavond hield de politie een verlichtingscontrole.

Van 20.00 tot 23.45 uur controleerde de politie in de omgeving van de Overtoom en de Panoven fietsers op het voeren van verlichting. In totaal werden 65 fietsers bekeurd.

Poging beroving

IJSSELSTEIN- In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 oktober heeft een poging beroving plaatsgevonden.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding dat een 18-jarige man uit IJsselstein slachtoffer was geworden van een poging beroving. De man stond op de Schuttersgracht te pinnen toen twee mannen hem wilden beroven. De man duwde de twee verdachten van hem af waarop ze vluchtten. Hij volgde de twee verdachten maar raakte hen bij het Kronenburgplantsoen kwijt. Het slachtoffer ging met vrienden op zoek naar de verdachten. Ze zagen een van hen op het Kronenbrugplantsoen in een auto zitten en deze starten. Met hoge snelheid reed de verdachte richting de Oranje Naussaulaan. Niet duidelijk is of de andere verdachte ook in de auto zat. De ter plaatse gekomen politie heeft in de omgeving nog naar de verdachten gezocht, maar niemand meer aangetroffen.

Het signalement van de 1e verdachte luidt als volgt: Man van ongeveer
1,90 m lang, breed postuur met donkere huidskleur. Hij droeg een donkergroene jas met capuchon, een spijkerbroek en donkere schoenen. Verder droeg hij een muts met aan de onderkant verschillende kleuren (rood, geel, groen).

Het signalement van de 2e verdachte luidt als volgt: Man van ongeveer
1,75 m lang met een donkere huidskleur. Hij droeg een donkere muts.

Een van de twee mannen droeg een donkergrijze trui.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging beroving. Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844. U kunt ook bellen met Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verkeersongeval

IJSSELSTEIN Op zaterdagmorgen 6 oktober vond een verkeersongeval tussen twee automobilisten plaats.

Omstreeks 11.52 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval op de Utrechtseweg. Een 49-jarige automobilist uit Leystad draaide op de Utrechtseweg zijn auto op een plek waar dat toegestaan is. Een 22-jarige automobiliste uit IJsselstein zat te dicht op haar voorganger en botste tegen hem aan. Beide autos liepen schade op. De 22-jarige vrouw is ter controle naar het Anthoniusziekenhuis gebracht in verband met nekklachten. Over eventueel letsel is nog niets bekend.

Woninginbraak

IJSSELSTEIN Op zaterdagmiddag 6 oktober vond een woninginbraak plaats aan de Poortdijk.

Omstreeks 16.25 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak in een flatwoning op de eerste verdieping van een flatgebouw. Er zijn verschillende goederen weggenomen. Er zijn twee mannen gezien met de volgende signalementen:

De eerste verdachte is een man van ongeveer 30 jaar oud, tussen de
1,80 en 1,85 m lang, lichtgetinte huidskleur, zwart, achterovergekamd haar en een tenger postuur. Hij droeg een zwarte broek en een zwarte lederen jas.

De tweede verdachte is een man van eveneens ongeveer 30 jaar oud, tussen de 1,80 en 1,85 m lang, lichtgetinte huidskleur, zwart, achterovergekamd, kort krullend haar (korter dan verdachte 1), een tenger postuur (tengerder dan verdachte 1), verzorgd uiterlijk. De man droeg een zwarte trui of blouse en vermoedelijk een bruine broek.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze woninginbraak. Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Te veel gedronken

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond laat hield de politie een man aan omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 23.57 uur zagen agenten de automobilist zonder verlichting op de Sluyterslaan rijden. Ze hielden de man staande en roken een alcohollucht. De man werd aangehouden en blies op het bureau 800 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Beroving telefoon

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond 6 oktober werd een jongen uit Nieuwegein beroofd van zijn telefoon.

Omstreeks 19.15 kwam een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aan het bureau om aangifte te doen van beroving van zijn telefoon de avond ervoor. De jongen zat met wat vrienden op een bankje het Linieplein te praten, toen onder bedreiging van geweld zijn telefoon uit zijn handen werd gegrist door een man op een fiets. Het signalement van de verdachte luidt als volgt: een man tussen de 27 en 33 jaar oud, tussen de 1,85 en 1,90 m lang, een donkere huidskleur, breed/gespierd, donker, kort haar, bol, groot gezicht, dikke oogleden, vlek op de linker- of rechterzijde van zijn gezicht. De man droeg een groen legervest, een donkere broek en had oorbellen in. Hij sprak goed Nederlands.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie van district Lekstroom via 0900-8844. Ook kunt u zich anoniem melden via Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Laatst gewijzigd 07-10-2007 16:31 | © Politie Utrecht