Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Menwedstrijd Uden-Veghel tevreden over KNHS kampioenschap klasse 2 & 3

08/10/2007

Uden-Veghel, 8 oktober 2007
De organiserende stichting 4 span Noordoost Brabant van het KNHS kampioenschap klasse 2 & 3 kijkt tevreden terug op het evenement, dat afgelopen weekend plaatsvond in Uden-Veghel.

Alhoewel de organisatie in de aanloop naar het kampioenschap te maken kreeg met veel regen verliep de wedstrijd op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober onder perfecte omstandigheden.
Met 18 graden, veel zon, dressuurringen en een vaardigheidsterrein die van alle regen goed waren hersteld, kon op vrijdag het kampioenschap beginnen.
De resultaten waren er naar. Er waren veel goede dressuurproeven te zien, niet door alle juryleden hetzelfde gewaardeerd, maar de spanning was er niet minder om.
Het vaardigheidsparcours leek gemakkelijk, maar er moest veel geschakeld worden tussen de technische gedeelten en de lange lijnen. Dit leverde voor menig rijder problemen op, waardoor net dat balletje viel.
Op zaterdag in de marathon werd er vanaf de eerste deelnemer volop gestreden. Om de verloren achterstand goed te maken of om de voorsprong te behouden, zodat aan het einde van de dag de kampioenen gehuldigd konden worden.
De menners streden in iedere hindernis om tienden van seconden, wat vooral in de waterbak spectaculaire beelden opleverde. Het in grote getale aanwezige publiek genoot volop van de wedstrijd en de deelnemers werden luidkeels aangemoedigd door hun supporters. Aan het einde van de dag waren de 11 kampioenen bekend, die op gepaste wijze werden gehuldigd.
Na afloop van het Wilhelmus moesten sommige rijders hun titel bekopen met een nat pak.
Om 20.00 werd de wedstrijd afgesloten met een spetterend kampioensbal, dat tot in de vroege uurtjes doorging.
Kampioenen Klasse 2-3 Uden-Veghel 2007:


1 pony klasse 2: Samanta Pijl.

1 pony klasse 3: Melanie Becker.

2 pony klasse 2: Henny Wijnbergen.
Tandem pony klasse 2/3: Hans Nijenkamp.

2 pony klasse 3: Wout Kok.

1 paard klasse 2: Gijs Waaijenberg.

2 paard klasse 2: Frank Putman.

1 paard klasse 3: Frank van de Doelen.

2 paard klasse 3: Jan Wolterink.
4 pony klasse 2/3: Ard Roldaan.
4 paard klasse 2/3: Jan Ranzijn.

Bron: stichting 4 span Noordoost Brabant

Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2007/NED/UDENVEGHEL-KAMPIOENSCHAP/