Waterschap Rivierenland

Werk aan veilige hoogwaterkering Waalkade Nijmegen van start

Begin oktober begint aannemer Ballast Nedam uit Arnhem in opdracht van Waterschap Rivierenland met de bouw van een veilige hoogwaterkering aan de Waalkade in Nijmegen. De werkzaamheden duren tot eind 2008. Na afronding van de werkzaamheden is Nijmegen beter dan ooit tevoren tegen het water van de Waal beschermd. Op 9 oktober organiseert het waterschap een informatieavond in het Kolpinghuis om bewoners en ondernemers over de werkzaamheden en planning te informeren.

De aannemer begint met enkele voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van de bouwkeet. De werkelijke bouwactiviteiten vinden vanaf half oktober plaats. De hoogwaterkering ter hoogte van de Kromme Elleboog is als eerste locatie aan de beurt. Enkele weken later start de aannemer aan de oostkant van de Waalkade bij de Voerweg en het gedeelte met de horecazaken. De werkzaamheden aan de oostkant duren tot komend voorjaar. Daarna verplaatsen de werkzaamheden zich naar de overige delen van de Waalkade.

Waalkade veilig toegankelijk

Tijdens de werkzaamheden blijft de Waalkade in principe toegankelijk voor het verkeer. In sommige periodes regelen tijdelijke stoplichten het verkeer. De parkeerplaats op het evenemententerrein blijft deels beschikbaar. De bouwplaatsen zelf worden met hekken afgeschermd, zodat de Waalkade tijdens de werkzaamheden voor iedereen op een veilige manier toegankelijk blijft.

Informatieavond

Op dinsdag 9 oktober is er een informatieavond voor bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. De informatieavond vindt plaats in het Kolpinghuis, Smetiusstraat 1 in Nijmegen. De avond start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Zie ook de rubriek Actueel - Projecten - Veilige dijken - Verbetering hoogwaterkering Waalkade Nijmegen voor meer informatie over het project.