Ingezonden persbericht


Première Jubileumvoorstelling Lenny Kuhr in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven

9 oktober 2007

Veertig jaar verliefd

Lenny Kuhr viert haar 40 jarig jubileum

Jubileum cd

Release 30 september, 23.00 uur Volgspot radio2

Jubileum programma

Première 9 oktober 2007, 20:15 uur Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven

"Alle dingen, alle jaren zijn er nog, Alle dingen die er waren weet ik nog." Panta Rhei

In 1967 wint Lenny Kuhr het Cabaret der Onbekenden. Dit is het begin van een unieke carrière in de muziek. Nu, meer dan 20 albums en vele honderden liedjes later kijkt ze voor het eerst achterom en verwondert ze zich over de schatten die daar liggen.

Lenny's gedrevenheid als tekstschrijver en componist, haar eigenwijsheid en nieuwsgierigheid hebben geleid tot een rijk en gevarieerd oeuvre. Haar liedjes gaan over dingen die iedereen herkent: klein en licht geluk, kleinkinderen, de wens naar vrede en berusting in verandering. Ze schrijft haar en muziek grotendeels zelf wat haar muziek heel eigen en intiem maakt. Voor het jubileumalbum koos Lenny de veertig mooiste en de meest kenmerkende nummers uit haar 40 jarige carrière. Van de Troubadour tot het recent gecomponeerde Slaaplied voor Sam. Die 40 nummers heeft ze opnieuw opgenomen, live met haar huidige band. Ze noemt het een muzikale autobiografie. En uit dit repertoire heeft ze haar jubileumprogramma samengesteld, een muzikale reis door haar leven.

Credits
Zang: Lenny Kuhr
Muzikanten: Cor Mutsers (gitaren en zang), Jurre Hogervorst (contrabas, basgitaar en zang), Frans de Berg, (piano en zang)

Achtergrondinfo en speellijst
www.lennykuhr.com en www.dezee.nl

Regie: Patrick Hesdahl

Toneelbeeld: Dan Rappaport, Tamar Frank
Ontwerp: Floortje/Fluitsma
Foto: Govert de Roos

Productie: Rob Frank