Politie Groningen

Dinsdag 9 oktober 2007

Provincie Groningen, 09-10-2007

Groningen: vrachtauto op de kop in sloot

Een 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen is maandagochtend aan de Ulgersmaweg in zijn woonplaats met de vrachtauto in de sloot beland. De man reed daar om rijplaten op te ruimen. De vrachtwagen gleed op een gegeven moment van de rijplaten af en belandde op de kop in de sloot. De chauffeur kon op tijd uit de vrachtwagen springen. Hij liep hierbij een kneuzing aan zijn been op. De vrachtauto is uit de sloot getakeld.

Groningen: mannen aangehouden

De politie heeft maandagmiddag in de Oude Ebbingestraat in Groningen twee mannen aangehouden. Beide mannen, 51 en 24 jaar, uit Heerenveen hadden een mobiele telefoon van een medewerker van een winkel weggenomen. De medewerker ontdekte dit, vlak nadat de mannen de winkel hadden verlaten. Toen de politie de mannen aanhield, hadden ze de telefoon al doorverkocht in een telefoonwinkel. De telefoon is opgehaald en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De beide mannen konden na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen beroofd van visspullen

Een 12-jarige jongen uit Groningen is maandagavond omstreeks 19.30 uur aan de Goudlaan mishandeld en beroofd. De jongen zat te vissen, toen hij werd aangesproken door twee jongens. Even later kreeg hij een aantal klappen en gingen de jongens er met zijn visspullen en zijn fiets vandoor. Beide jongens zijn ongeveer 15 jaar. De ene heeft een blanke huidskleur en de andere een donkere huidskleur. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man aangehouden met 28 bolletjes

De politie heeft maandagavond een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer stond in de Muurstraat met andere mannen te praten. Bij het zien van de politie gingen de mannen er plotseling vandoor. De politie controleerde de Stadjer. Bij fouillering bleek de man 28 bolletjes van vermoedelijk cocaïne op zak te hebben. Hierop is de man aangehouden. De bolletjes zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verlichtingscontrole fietsers

De politie heeft maandagavond en nacht op verschillende plaatsen in Groningen fietsers gecontroleerd op verlichting. Er is o.a. gecontroleerd aan de Kattenhage, in de Brugstraat, de Oude Kijk in t Jatstraat en de Oude Boteringestraat. In totaal zijn 167 bekeuringen uitgeschreven. Met de donkere maanden voor de deur, controleert de politie weer intensiever op fietsverlichting.

Ten Boer: snorfietsster botst op brommer

Waarschijnlijk door een te ruim genomen bocht botste maandagochtend een 20-jarige bestuurster van een snorfiets op de Boersterweg tussen Ten Boer en Sint Annen op een tegemoet komende bromfiets, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Bedum. Beiden gingen door de aanrijding onderuit. De snorfietsster, afkomstig uit Ten Boer, werd met letsel aan arm en voet naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De bromfietser liep nagenoeg geen letsel op. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Veendam: fietser gewond

Een 13-jarige fietser uit Kiel Windeweer liep maandagmorgen letsel op bij een aanrijding op het fietspad langs de K.A.-weg bij Veendam. De jongen hield waarschijnlijk onvoldoende rechts waardoor hij in botsing kwam met een tegemoet komende 22-jarige bromfietser uit Veendam. De 13-jarige werd met onder meer letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis in Stadskanaal vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Oostwold: automobilist uit de koers

Een tot nu toe onbekende automobilist raakte maandagnacht op de Oosterweg in Oostwold de macht over het stuur kwijt. De bestuurder botste tegen een lantaarnpaal, ramde een hek, ploegde door een tuin en kwam uiteindelijk op de oprit van een woning tot stilstand. Waarschijnlijk is de auto tussendoor ook over de kop geslagen. Toen de politie arriveerde, was de bestuurder in geen velden of wegen te bekennen. De auto is volledig vernield. Het is nog onduidelijk waardoor de automobilist uit de koers raakte. De politie probeert de bestuurder te achterhalen.

Noordhorn; bromfietser schept voetganger

Een 61-jarige vrouw uit Burdaard raakte maandagavond gewond toen ze op het fietspad langs de Rijksstraatweg bij Noordhorn door een bromfietser werd geschept. De vrouw had pech met haar auto en stond op het fietspad op hulp te wachten. Vermoedelijk door de duisternis zag een 17-jarige uit Niezijl afkomstige bromfietser de vrouw niet. Het slachtoffer werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De bromfietser kon na onderzoek door het ambulancepersoneel naar huis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Finsterwolde: onderzoek naar branden

De politie is met een onderzoek begonnen naar een aantal branden maandagnacht in Finsterwolde. In korte tijd gingen in het dorp aan de Hannie Schaftweg en de H. Schwertmannweg rond half twee een container, drie personenautos, een camper en een schuurtje in rook op. Bij een ander schuurtje werd eveneens brand gesticht. Daar bleef de schade beperkt tot een tweetal deels geblakerde fietsen. Bij de brand in het opgebrande schuurtje is asbest vrijgekomen. De omgeving ervan is dinsdagmorgen op last van de brandweer afgesloten.

Leek: getuigen insluiping gezocht

De politie onderzoekt een insluiping in een woning aan de Oranjerie in Leek. Donderdag 4 oktober rond het middaguur merkte een 74-jarige vrouw op dat een onbekende persoon in haar woning aanwezig was. In haar slaapkamer trof zij een getinte vrouw van circa 25 jaar aan. Zij heeft geprobeerd haar tegen te houden, maar de vrouw rende de woning uit. Nadien bleek dat de Leekster diverse sieraden kwijt was. In de omgeving is na het incident gezocht door de politie, maar van de verdachte ontbreekt elk spoor. Mensen die meer over dit incident weten of mogelijk iets hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).