Gemeente Beek


Koninklijke Onderscheiding voor Hub Goossens

Beek, 7 oktober 2007

Op zondag 7 oktober 2007 is de heer Hub Goossens (wonende in de Gundelfingenstraat 27 in Beek) koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, bij gelegenheid van zijn 36-jarig jubileum en tevens afscheid als molenaar van de St. Hubertusmolen in Genhout.

Dhr. Goossens kreeg de onderscheiding tijdens de Limburgse Molendag uitgereikt door burgemeester Cremers.

Dhr. Goossens is vanaf oktober 1971 molenaar van de St. Hubertusmolen in Genhout. De eerste jaren verrichtte hij deze taak vrijwillig naast zijn hoofdfunctie. Vanaf 1981, na zijn pensionering, heeft hij deze activiteit gecontinueerd tot op heden. Hij heeft ervoor gezorgd dat de St. Hubertusmolen in de loop van de jaren een begrip in de regio is geworden. Zo komen er intussen jaarlijks ruim 90 groepen kinderen de molen bezoeken als voorbereiding op de heilige communie.

Naast het verzorgen van deze en andere rondleidingen, zorgt de heer Goossens voor de wekelijkse openstelling van de molen op de woensdagmiddag. Verder zorgt hij voor deelname aan de diverse regionale en landelijke (molen-)feestdagen. De molenaar zorgt als een goed huisvader voor de molen en daar waar mogelijk verricht hij zelf kleine reparaties.

Dhr. Goossens wordt opgevolgd door drie molenaars in opleiding: Peter Swelsen, Piet Dam en Jean Hamers.