Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


09 okt 2007

Hoorn pakt veelplegers en recidive ex-gedetineerden aan

In Hoorn zijn vorige week twee convenanten ondertekend waarin harde afspraken worden gemaakt over de aanpak van veelplegers en het terugdringen van recidive bij ex-gedetineerden. Het gaat om vervolgafspraken; de eerdere afspraken waren zo succesvol dat ze worden voortgezet.

De ondertekening van de twee convenanten past in het integraal veiligheidsbeleid van de gemeente Hoorn. Met een samenwerkingsovereenkomst tussen zes partijen - gemeente Hoorn, Brijder Verslavingszorg, politie, justitie, reclassering en woningcorporatie - wil Hoorn de overlast van veelplegers fors terugdringen. Het gaat bij deze ongeveer twintig draaideurcriminelen om een combinatie van hulp en straf.

Jaarlijks keren circa 120 gedetineerden terug in de Hoornse samenleving. Zonder extra aandacht en zorg vallen velen terug in crimineel gedrag. Gemeente, Reclassering Nederland en woningcorporatie IntermarisHoeksteen hebben daarom gezamenlijk afspraken gemaakt om ex-gedetineerden te helpen bij het vinden van een woning en werk. Daartoe is in het stadhuis van Hoorn een gezamenlijk coördinatiepunt ingericht.