Gemeente Schouwen-Duiveland


Echtpaar Schot zestig jaar getrouwd

Publicatiedatum: 09 oktober 2007
Datum laatst gewijzigd: 09 oktober 2007


- PERSBERICHT -

Datum

2 oktober 2007

P. Stoel, 452 119 of N. Dorst 452 168

Echtpaar Schot-de Regt uit Zierikzee zestig jaar getrouwd

Dinsdag 9 oktober vieren de heer H. Schot en mevrouw G.C. Schot-de Regt hun zestigjarig huwelijksjubileum. Burgemeester Asselbergs feliciteert het echtpaar.
De heer en mevrouw Schot zijn in 1947 getrouwd in Noordgouwe. Na het huwelijk betrokken zij een woning op de Scheepstimmerdijk in Zierikzee. In dit tijd was de heer Schot werkzaam bij zijn vader als mosselvisser, zijn broer heeft dit bedrijf over genomen. Door een ziekte in de mosselen nam de werkgelegenheid af. Tijdelijk heeft de heer Schot bij een boer gewerkt maar al snel ging hij de oliehandel in (DESSO). Het echtpaar verhuisde naar de Zaagmolenstraat. Op zijn zestigste ging de heer Schot met de VUT. Het onderhouden van het grote huis en de tuin werd te zwaar. Het huis werd verkocht en tijdelijk betrokken zij een woning aan de Roggenplaat, waarna ze een bovenwoning in 't Vrije kregen toegewezen. Mevrouw Schot heeft haar heup gebroken, waardoor ze moeite heeft met traplopen. Met de laatste verhuizing betrokken zij een benedenwoning in de Hoge Molenstraat. Mevrouw Schot heeft tot aan haar huwelijk in de bakkerszaak van haar ouders gewerkt. Daarna heeft zij veel betekend voor het verenigingsleven. Ze was onder andere (vice) president voor de Vrouwenvereniging en vrijwilligster bij verzorgingshuis De Wieken. De heer Schot heeft zich ingezet voor de kerk en de organisatie van de Mosselfeesten.
De heer en mevrouw Schot hebben twee zoons en een dochter en zijn grootouders van vier kleinkinderen. De heer Schot is 86 jaar en mevrouw Schot is 85 jaar.