Gemeente Heemskerk


dinsdag, 09 oktober 2007

Heemskerk verruimt minimabeleid

Het college heeft besloten om het minimabeleid te verruimen. De maximum bedragen voor laagdrempelige bijstand worden met 5% verhoogd. Laagdrempelige bijstand is bedoeld voor vaak voorkomende kosten. Het betreft kosten waar iedereen tegenaan loopt, bijvoorbeeld een abonnement op een krant, lidmaatschap van een sportclub, schoolkosten, een koelkast of een strijkijzer.

Deze kosten zijn in drie groepen verdeeld: maatschappelijke participatie, indirecte schoolkosten en duurzame gebruiksgoederen. Per groep mag een maximaal jaarlijks bedrag worden ingediend. Deze maximale bedragen worden met 5% verhoogd vanwege de stijging van prijzen. Bovendien wordt het bedrag voor maatschappelijke participatie voor kinderen onder de achttien nog eens extra met EUR 100,- verhoogd. De gemeente probeert hiermee de deelname van kinderen aan de maatschappij te bevorderen.
Tenslotte is besloten om net als Beverwijk en Velsen een meeneemregeling in te voeren voor de aanschaf van duurzame gebruiksgoederen. Een klant heeft een maximumbedrag dat hij per jaar mag besteden. Als de klant dit niet helemaal opmaakt, dan mag hij volgend jaar het overschot gebruiken om een duurder artikel aan te schaffen, bijvoorbeeld een duurzamere en zuinigere wasmachine of een computer.

Meer informatie
Het minimabeleid van de gemeente Heemskerk is bedoeld voor mensen die twee jaar lang een inkomen tot 110% van het minimumloon hebben gehad. Mensen die meer inkomen hebben, kunnen soms ook bijzondere bijstand krijgen. Burgers van Heemskerk die denken recht te hebben op laagdrempelige bijzondere bijstand of andere minimaregelingen, kunnen informatie krijgen op telefoonnummer 0251-256909 of langs komen tussen 9.00 en 12.00 uur bij de balie Werk en Inkomen op het gemeentehuis.
---