Politie Gelderland-Zuid


Drugs gevonden na niet dragen gordel


Nijmegen, 09-10-2007 * Tijdens surveillance zagen agenten de bestuurder van een auto op de Energieweg rijden terwijl hij geen autogordel droeg. Ze besloten de bestuurder te volgen om de auto op een veilige plaats langs de kant van de weg te zetten.


Nadat de bestuurder de Neerbosschebrug over was gereden gaven de agenten een stopteken aan de bestuurder die op dat moment achter hen reed. Bij de afslag naar de Hogelandseweg kwam de auto tot stilstand.
Terwijl de bestuurder om zijn rijbewijs gevraagd werd en hem werd aangezegd dat hij een bekeuring kreeg, stopte daar een vrachtautochauffeur. Die vertelde dat hij had gezien dat de bestuurder van de auto, kort voordat hij staande werd gehouden, iets uit het raam van de auto had gegooid. De chauffeur kon precies aangeven waar dat gebeurd was.
Op de aangegeven plaats vonden de agenten een plastic zakje met daarin 27 bolletjes met daarin een op harddrugs gelijkende stof. Daarop is de bestuurder, een 32-jarige Nijmegenaar, aangehouden op grond van de Opiumwet.