Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, dinsdag 9 oktober 2007

BREDA, 9 oktober 2007

Twee winkeldieven aangehouden
BREDA: In een supermarkt aan de Cypresstraat is maandagavond een tweetal Polen aangehouden. De mannen, van 52 en 40 jaar oud, hadden hun avondmaaltijd meegenomen uit de winkel zonder deze te betalen. Na afstand doen van de goederen is het tweetal met een dagvaarding heengezonden.

Man aangehouden voor mishandeling met ijzeren staaf
ETTEN-LEUR: Een 21-jarige inwoner van Breda is aangehouden omdat hij een inwoner van Hooge Mierde heeft mishandeld. De mannen hadden ruzie om een zakelijk conflict en achtervolgde elkaar met de auto. Één van de autos kwam tot stilstand tegen een paaltje op de Pater Arnold Damenstraat waarna de 21-jarige verdachte met een ijzeren staaf tegen het gezicht van het 27-jarige slachtoffer sloeg. Hierdoor bekwam hij letsel maar heeft zich niet onder doktersbehandeling hoeven laten stellen. De verdachte is aangehouden en na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Verdachte aangehouden voor diefstal van bedrijfswagen
BREDA/BAVEL: Een 46-jarige inwoner van Breda is maandagavond aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal van een bedrijfswagen uit Duitsland (Dortmund). De auto werd begin januari aangetroffen op de Nijverheidsweg in Bavel. Uit in de auto aangetroffen sporen kon uiteindelijk de verdachte worden gesignaleerd. De verdachte kon uiteindelijk maandagavond aangehouden worden.

Politie houdt man aan voor openbare dronkenschap en bedreiging BREDA: De politie heeft maandagavond een 32-jarige inwoner van Breda aangehouden voor bedreiging van voorbijgangers op het Valkeniersplein. De man liep rond 21.30 uur op het plein onder invloed van alcohol verschillende voorbijgangers lastig te vallen. De man had in zijn hand een fietsketting. Ook had hij een man lastig gevallen en was er over en weer een klap gevallen. Uiteindelijk kon de politie de man aanhouden en meenemen naar het bureau. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Tweetal veelplegers loopt tegen de lamp
BREDA: Diefstal van een auto, veroorzaken van verschillende aanrijdingen, rammen van politieautos, verzetten tegen aanhouding, een heel lijstje aan misdrijven waarvoor een tweetal inwoners van Breda in de nacht van maandag op dinsdag zijn aangehouden. Het tweetal, een 20-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Breda, wilde niet stoppen tijdens een routinecontrole op de Emerparklaan. Een korte achtervolging volgde waarbij de auto tot stoppen werd gedwongen op de Olmstraat. Daar ramde hij één van de politieautos voordat hij wilde stoppen. Aangezien de bestuurder en de passagier weigerde de auto te verlaten werd de ruit ingeslagen en de bestuurder bespoten met pepperspray. Dit had geen uitwerking op deze verdachte waarna hij verschillende politieautos ramde en er toch tussenuit kon knijpen. Vervolgens reed hij tegen een muur, een tweetal daar geparkeerd staande autos. De auto werd teruggevonden op de Middellaan waar bleek dat de daders waren gevlogen. Na wat speurwerk konden de verdachten aan worden gehouden in een flatwoning op de Middellaan. De auto waarin het tweetal reed is in de nacht van zondag op maandag gestolen op de Monsigneur de Vetstraat in Breda. In de auto is een aantal goederen aangetroffen die afkomstig zijn van winkeldiefstal. Het tweetal staat bij politie en justitie bekend als veelpleger en is inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst