Ministerie van Defensie

ACTUEEL

09-10-2007 13:24

NIEUWE GOUVERNEUR URUZGAN BEDANKT NEDERLAND

Gouverneur Hamdam (l.) in gesprek met de bevolking uit zijn toegewezen provincie - Foto: Defensie

De nieuwe gouverneur van Uruzgan, Asadullah Hamdam, heeft Nederland bedankt voor âhet sturen van hun zonen en geliefden naar deze missieâ. Dit zei hij zondag in Deh Rawod tijdens een bijeenkomst met alle lokale autoriteiten, de politie en het Afghaanse leger. Verder waren stamleiders en dorpsoudsten uit de regio aanwezig.

Hij ging verder in op de missie en aanwezigheid van de International Security Assistance Force (ISAF) en benadrukte dat de militairen hier zijn op voordracht van de VN en op uitnodiging van de regering van Afghanistan. Later ging Hamdam vooral in op de huidige situatie in Deh Rawod. Het samenwerken van alle partijen in de regio is volgens hem de sleutel tot succes, niet alleen voor de regio maar voor heel Uruzgan. Verder riep hij de Taliban op hun wapens neer te leggen en samen te bouwen aan Uruzgan.

Hamdam bezocht ook een tijdelijke medische hulppost waar voornamelijk kinderen worden behandeld. In samenwerking met de lokale artsen heeft medisch personeel vanuit Camp Hadrian in twee dagen tijd ruim 500 mensen geholpen.

Hamdan is enkele weken geleden door de Afghaanse president Karzai benoemd tot de nieuwe gouverneur van Uruzgan. Hij volgde daarmee Abdul Hakim Munib op.