Hillegom Doorrijden na verkeersongeval

Een nog onbekende scooterrijdster is vrijdag 5 oktober na een verkeersongeval doorgereden. De vrouw passeerde twee fietssters op de Leidsestraat, ter hoogte van het bedrijf Zeestraten. De vrouw stak haar arm uit tegen één van de fietssters, een 13 jarige Hillegomse. Het meisje viel met haar fiets tegen een vriendin en liep daardoor letsel op aan een knie en een hersenschudding. Tevens raakte haar fiets beschadigd. De vrouw op de scooter is na de aanrijding doorgereden zonder haar identiteit bekend te maken. De politie vraagt de scooterbestuurster zich alsnog te melden via 0900-8844 evenals getuigen van het ongeval.

Rijnsburg Woninginbraak en pogingen inbraak

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 oktober is ingebroken in een woning aan het Hoefblad. Men heeft gaatjes geboord onder het slot waarna de deur kon worden geopend. Uit de woning werden een tas en gitaren gestolen. Bij twee woningen aan de Siegenlaan is het gebleven bij pogingen om binnen te komen. Ook hier werden gaatjes geboord bij het slot om de deur open te krijgen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Verdachten van beroving aangehouden

De politie heeft maandag 8 oktober twee Voorschotenaren van 15 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving. De beroving vond dinsdag 14 augustus plaats op de Stationsweg. Een 21 jarige vrouw fietste al telefonerend over de Stationsweg toen plotseling haar mobiele telefoon uit haar handen werd getrokken door een man. De vrouw was op het Stationsplein kort voor de beroving al door de man en een kennis van hem aangesproken.

Leiden Politie vindt gestolen fiets terug

De politie heeft dinsdag 9 oktober rond 13.45 uur op de Haarlemmerstraat een gestolen fiets teruggevonden. De fiets was 24 mei gestolen bij een supermarkt aan de Langegracht en nu in het bezit van een 48 jarige man uit Leiden. Hij werd dan ook aangehouden en de fiets in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op voor heling.

Leiden Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

De politie heeft dinsdagochtend 9 oktober in een woning aan de Lage Rijndijk een hennepkwekerij ontdekt. In de slaapkamer groeiden 220 hennepplanten. De stroom voor de voeding van de groeilampen werd afgetapt. Een 22 jarige bewoner werd als verdachte aangehouden en wordt momenteel verhoord. De planten zijn vernietigd.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woning

Tussen zondagavond 7 en dinsdagmorgen 9 oktober is ingebroken in een woning aan de Bartokhof. Door een bovenlicht open te breken wist men de woning binnen te komen. Nadat enkele ruimten waren doorzocht werden er onder meer een computer, geld en twee fietsen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Poging en beroving van tas

De politie is een onderzoek gestart naar een beroving van een tas op het Bereklauwpad in Gouda. De beroving vond plaats op zaterdag 6 oktober, rond 13.00 uur. Een 77 jarige vrouw uit Gouda fietste over het Bereklauwpad toen zij door twee jongens op één fiets benaderd werd. De jongen achterop griste haar boodschappentas van haar fiets. De twee jongens ginger er vervolgens vandoor in de richting van de Achterwillensebocht.

De politie heeft nog een andere, maar dan mislukte tasjesroof in onderzoek. Deze poging tot beroving vond plaats op dezelfde plaats, het Bereklauwpad. Een 76 jarige vrouw uit Gouda deed aangifte nadat op woensdag 19 september, rond 15.15 uur, haar tas door eveneens twee jongens was geprobeerd weg te nemen vanuit haar fietstassen. Dit mislukte doordat de vrouw het voornemen van de jongens op tijd doorhad en hen kon beletten de tas weg te nemen.

De politie zoekt van beide voorvallen getuigen en vraagt hen contact op te nemen met de politie van Gouda via 0900-8844.

--- einde berichten ---