Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 09/10

OOSTERHOUT NB, 9 oktober 2007

Autoinbrekers actief in Werkendam

WERKENDAM: In de nacht van maandag 8 oktober op dinsdag 9 oktober zijn er verschillende personenautos opgebroken in Werkendam. Dat gebeurde in de omgeving van de Wilgenlaan en het Spijksweer. Tot op heden meldden negen gedupeerden zich bij de politie.
Wellicht zijn er nog meer mensen benadeeld door de auto-inbrekers. De nog onbekende daders braken op verschillende manieren de voertuigen open, o.a. ombuigen van portieren en het forceren van portiersloten. Uit de meeste autos verdween audioapparatuur en/of andere goederen. Uit een aantal opgebroken autos is ook helemaal niets gestolen.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden.
Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).
Het is mogelijk om verschillende manier aangifte te doen: · Digitaal via www.politiemwb.nl.

· Telefonisch. U belt naar 0900 88 44 en maakt een afspraak. Een politiemedewerker belt u binnen drie werkdagen op het afgesproken tijdstip terug om de aangifte op te nemen.

· Persoonlijk op het politiebureau. Om wachttijden te voorkomen bij voorkeur na telefonische afspraak via 0900 88 44 of vrije inloop op werkdagen van 09.00 17.00 uur. De politie adviseert om altijd eerst even te bellen met 0900 8844 (lokaal tarief) om te bepalen welke manier van aangifte doen het meest geschikt en gemakkelijkst is.

Politie onderzoekt inbraak woning

OOSTERHOUT De politie onderzoekt een poging inbraak in een woning in de Boischotlaan. De inbraak vond gistermiddag tussen 15.30 uur en 23.15 uur, terwijl de bewoners in de woning aanwezig waren. Een 26 jarige man uit Oosterhout deed aangifte.

De inbrekers lukte het de woning binnen te komen door het uitzetijzer van een raam te ontsluiten. Een slaapkamer werd doorzocht. Er werden geen goederen weggenomen. Op het moment dat de inbraak gepleegd werd waren de bewoners thuis.

MADE - Bij een woninginbraak in de Puttershof hebben onbekenden tussen middernacht en vanmorgen 09.00 uur onder andere een mobiele telefoon buit gemaakt. Om de woning binnen te kunnen komen werd het slot van de achterdeur geforceerd. Zowel de keuken als de woonkamer werd doorzocht.

Bejaarde vrouw van portemonnee beroofd

WAALWIJK Met het opnemen van een aangifte onderzoekt de politie een diefstal van een portemonnee die vanmorgen rond 11.00 uur plaats vond in de Thorbeckelaan. De aangeefster, een 70 jarige vrouw uit Waalwijk deed aangifte.

Het slachtoffer fietste via de Thorbeckelaan in de richting van de supermarkt. Aan haar fiets had ze een fietstas hangen met daarin haar portemonnee. Voorbij de Professor Buyslaan voelde ze dat er iemand aan haar fiets morrelde. Op het moment dat ze omkeek passeerde een onbekende jongen op de fiets. Hij had haar fietstas in zijn hand. Het slachtoffer heeft nog geprobeerd de dader te volgen wat deels lukte. Tijdens het achtervolgen trof ze in de bosschage haar fietstas aan. De portemonnee was weggenomen. Het slachtoffer omschrijft de dader als een blanke jongen van ongeveer 16 jaar oud. Zijn lengte schatte ze op
1.80 meter. Hij had donker steil kort haar en was in het donker gekleed.

Geef zakkenrollers geen kans

WERKENDAM De politie onderzoekt een diefstal van een portemonnee die vanmorgen rond 09.00 uur plaats vond in een winkel in de Hoogstraat. Een 76 jarige vrouw uit Nieuwendijk werd hiervan het slachtoffer en deed aangifte.

Het slachtoffer werd tijdens het winkelen aangesproken door voor haar onbekende vrouwen. Het tweetal bood hun hulp aan en zochten samen met het slachtoffer in een bak met diverse artikelen. Toen het slachtoffer enkele goederen bij de kassa af wilde rekenen bemerkte ze dat haar portemonnee niet meer in haar tas aanwezig was. De behulpzame vrouwen waren in geen velden of wegen te bekennen.

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur: Desiree Brabers