Gemeente Hengelo

Wandelen in de wijk

In oktober en november start de gemeente Hengelo met Nordic Walking in alle stadsdelen. Hiermee krijgt het project Ambassadeurs gezond leven een vervolg. Nordic Walking is een veilige en gezellige sport die geschikt is voor jong en oud. Het is goed voor de gezondheid en de deelnemers kunnen tijdens of na het wandelen nieuwe contacten op doen. Tegen een vrijwillige bijdrage kunt u al meedoen!

Nordic Walking

U heeft ze ongetwijfeld wel eens zien lopen, compleet met wandelstokken en een sportieve outfit. Op het eerste oog ziet het er heel professioneel en ingewikkeld uit. Maar met een paar lessen kunt u het ook. Nordic walking is een relatief nieuwe sport. Het biedt enthousiaste en sportieve mensen een eenvoudige manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl. De juiste techniek is hierbij zeer belangrijk. Daarom start het wandelprogramma met vier instructielessen van professionals.

Ambassadeurs gezond leven

Na deze instructielessen blijft u eenmaal per week een uurtje Nordic wandelen met andere deelnemers uit uw stadsdeel. Na elke wandeling is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. Deze wekelijkse wandelingen worden begeleid door de
gezondheidsambassadeurs: uitkeringsgerechtigden uit Hengelo die zijn opgeleid om het gezond leven in en rondom hun eigen wijk te promoten.

Wanneer u liever gewoon wandelt (zonder stokken), dan bent u uiteraard ook van harte welkom.

Wandel mee!

Bent u geĂŻnteresseerd of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met de medewerkers Sociale Activering van gemeente Hengelo, afdeling Wijkservice.

Stadsdeel

Contactpersoon

Telefoon

Data instructielessen
Noord Liek Kenkel (06) 5374 7539 Maandag 22 en 29 oktober, 5 en 12 november van 9.15 tot 10.30 uur bij wijkcentrum de Sterrentuin. Midden Irene Kistemaker (06) 1310 4832

Donderdag 25 oktober, 1, 8 en 15 november van 9.15 tot 10.30 uur in het nieuwe wijkcentrum aan de Uitslagsweg.
Zuid Corry van der Meij (06) 5374 9540 Dinsdag 23 en 30 oktober, 6 en 13 november van 9.15 tot 10.30 uur bij het Twekkelerwegkartier.

Voor wandelstokken wordt gezorgd.