Senternovem


09-10-2007 | Nieuwe oproep voor Research Infrastructures

Met het programma Research Infrastructures, onderdeel van Capacities in KP7, wil de Commissie bevorderen dat er hoogwaardige infrastructuren beschikbaar zijn die afgestemd zijn op de behoeften van de onderzoekswereld en die goed toegankelijk zijn ongeacht de locatie. Het programma richt zich zowel op de versterking van bestaande infrastructuren als op de bevordering van de realisatie van grootschalige nieuwe infrastructuren.

Naar verwachting zal op 15 november een nieuwe oproep gepubliceerd worden voor de integratie van bestaande research infrastructuren (FP7-Infrastructures-2008-1). De sluitingsdatum is 15 februari 2008.

Projecten moeten zich richten op netwerkactiviteiten, op het verlenen van toegang tot de infrastructuur en op onderzoek ter verbetering van het gebruik. Het budget hiervoor bedraagt EUR 84,5 mln. Een deel van het budget is beschikbaar voor infrastructuur voor vrij te kiezen onderwerpen (bottom-up) de rest moet zich richten op met name genoemde onderwerpen in verschillende prioriteits thema's. Deze onderwerpen staan vermeld in het werkprogramma.

Daarnaast is er nog 5 miljoen euro beschikbaar voor activiteiten ter ondersteuning van het beleid.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Dick Schoorel (tel: 070-3735250).