Raad van de Europese Unie

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/nl/cfsp/96559.pdf ( L
Brussel, 9 oktober 2007

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over humanitaire overeenkomsten in Colombia

De Europese Unie is ingenomen met alle recente, met steun van de Colombiaanse regering genomen, initiatieven met het oog op de sluiting van humanitaire overeenkomsten die de vrijlating van alle gijzelaars kunnen garanderen, een eind kunnen maken aan het gewapend conflict en vrede kunnen brengen in Colombia.
In dit verband volgt de EU met belangstelling de bemiddelingspogingen van de president van Venezuela en steunt zij het werk van al degenen die gehecht zijn aan de toepassing van

De kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië* en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaatlidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië, en de EVA-landen IJsland en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne, de Republiek Moldavië, Armenië, Azerbeidzjan en Georgië, sluiten zich bij deze verklaring aan.

* Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.

P E R S
We t s t r a a t 1 7 5 B - 1 0 4 8 B R US S E L T e l . : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 6 3 1 9 F a x : + 3 2 ( 0 ) 2 2 8 1 8 0 2 6 press.office@consilium.europa.eu http://www.consilium.europa.eu/Newsroom