Amsterdam RAI

Aan: Nieuws- en fotoredactie

Veel wereldprimeurs op Horti Fair voor 50.000 tuinbouwprofessionals uit hele wereld:

vis én groenten telen in één kas, Een zwarte Anthurium en een nieuwe stap op weg naar de kas die energie levert

Groenten en vis in één kas telen met een gesloten teeltsysteem, waarbij het nutriëntrijke water van de vissen wordt gebruikt als voedingswater voor bijvoorbeeld tomaten. Milieubewust, want dubbel ruimte- en watergebruik én de warmte van de kas wordt benut om het water in de bassins op de juiste temperatuur te houden. Het is een van de vele wereldprimeurs op de Horti Fair, net zoals de Anthurium Black Queen met een unieke zwarte bloem. En de tuinbouw zet weer een stap in de richting van de kas die energie levert in plaats van gebruikt. De Horti Fair is hét platform voor nieuwe producten en trends in de wereldwijde tuinbouw. De vakbeurs wordt van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 oktober gehouden in een volgeboekte Amsterdam RAI. De bijna duizend deelnemers uit ruim 50 landen tonen de opvallende nieuwigheden uit de technische tuinbouw en sierteelt aan de 50.000 tuinbouwprofessionals die vanuit de hele wereld naar de Horti Fair komen.

De Nederlandse tuinbouw tekent voor een totale exportwaarde van E 13 miljard, is goed voor 24% van het overschot op de handelsbalans en geldt wereldwijd als toonaangevende bedrijfstak. Er werken in Nederland maar liefst 260.000 mensen direct in deze sector. De Horti Fair is daarvan een weerspiegeling, met het accent op vernieuwing. Deelnemers lanceren dit jaar zo'n 400 innovaties in een grote variatie.

Minister Verburg reikt Horti Fair Innovation Award uit
Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verricht de officiële opening van de Horti Fair op dinsdag 9 oktober om 08.45 uur. Zij reikt dan tevens de Horti Fair Innovation Award uit in de segmenten productie, techniek, handel en toelevering. Tijdens de opening wordt bekend gemaakt wie van de 19 genomineerden deze prestigieuze prijs voor de meest opvallende noviteit op de Horti Fair 2007 in ontvangst mag nemen.

Awards en prijzen
In opperste concentratie en volkomen stilte keuren 200 keurmeesters uit het hele land maandagavond bijna 1.500 verschillende bloemen en planten op kleur, geur, kwaliteit in het Horti Fair House of Quality. Aan de hoogst gewaardeerde inzending wordt de Interpolis Quality Cup toegekend en aan de stand met het beste arrangement de Csizikbeker. Tijdens de International Horti Fair worden de Innovation Award verschillende prijzen uitgereikt, kijk voor meer informatie op www.hortifair.nl.

Preview en perskamer

Voor de pers is op dinsdag 9 oktober een persbriefing en preview vanaf 08.00 uur. Ook tijdens de opbouw van de vakbeurs, op maandag 8 oktober, zijn vertegenwoordigers van de media welkom. Voor de pers is tijdens de Horti Fair de perskamer bij de Parkhal/Hal 8 in gebruik. Tijdens de beurs zijn wij bereikbaar via de perskamer, telefoon 020 - 5491018. De Horti Fair is van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 oktober open van 10 tot 19 uur. Uitgebreide informatie staat ook op www.hortifair.nl.

Met de auto? Bel voor een parkeerplaats!

Tijdens de Horti Fair geldt het nieuwe 'preferred parking' met parkeergarantie bij vooraanmelding. Bel dus even wanneer u met de auto komt, zodat wij een parkeerplaats voor u kunnen regelen

(Ingrid Looijmans, tel. 06 54680742).

Horti Fair, Ingrid Looijmans (tel. 06 54680742) en

Hermen de Graaf (tel. 06 53992755)


---- --