Breed debat gewenst over mogelijke komst windturbines in Zoetermeer


9 oktober Windturbinedebat Zoetermeer

ZOETERMEER, 20070918 -- De VVD in Zoetermeer organiseert op dinsdag 9 oktober 2007 om 20.00 uur in Snowworld een expertdebat over windturbines en duurzame energie in Zoetermeer. Op 18 oktober vergadert de gemeenteraad over dit onderwerp naar aanleiding van een motie van GroenLinks. De VVD is voorstander van milieumaatregelen en duurzame energie maar wil graag deskundige voor- en tegenstanders horen over dit onderwerp alvorens een definitief besluit te nemen. Daarnaast is de VVD ook benieuwd naar de mening van de burgers in de stad en de buurgemeenten. De plaatsing van windturbines in Zoetermeer zal immers decennialang de stad en omliggende gemeenten beïnvloeden.

Aanleiding motie GroenLinks
In het voorjaarsdebat heeft GroenLinks een motie ingediend, om zo snel mogelijk 7 windturbines te bouwen op of nabij Zoetermeers grondgebied. Bij het aannemen van de motie is volgens de VVD niet stilgestaan bij de consequenties en niet kritisch gekeken naar de plannen. De VVD vindt het een gemiste kans dat er nooit een inhoudelijke discussie is geweest over de wenselijkheid van windturbines in het algemeen en er in de motie aan het College is verzocht het initiatief verder uit te werken en in dat kader met voorstellen richting de Raad te komen. Met het organiseren van het Windturbinedebat wil de VVD daarom graag een echte discussie over dit onderwerp starten. De VVD vindt het van belang dat dit nu gebeurt, voordat er concrete plannen liggen, zodat iedereen weet waar men aan toe is.

VVD voor milieumaatregelen voor mens én milieu
De VVD wil erg ambitieuze maar realistische milieudoelen na streven, omdat fossiele brandstoffen eindig zijn. De VVD vindt het daarbij wel van belang dat gekeken wordt naar haalbare en effectieve alternatieven die daadwerkelijk duurzaam zijn voor mens en milieu. De VVD is er nog niet van overtuigd dat dit laatste ook geldt voor windturbines, maar laat graag voor- en tegenstanders aan het woord om zo tot een afgewogen eindoordeel te komen.

Oproep insprekers
De VVD organiseert deze avond voor alle burgers en politieke partijen. Belangstellenden zijn van harte welkom. Bent u van mening dat u deskundig bent op dit terrein en wilt u inspreken op deze avond, neem dan contact op met Paul van As, voorzitter@vvdzoetermeer.nl

Programma 9 oktober 2007
De zaal gaat op 9 oktober open om 19.30 uur. Vanaf 20.00 uur hebben de voor- en tegenstanders de gelegenheid hun argumenten te presenteren. Hierna volgt een paneldiscussie met het publiek in de zaal. De eindtijd van de avond is ongeveer 22.15 uur Het debat vindt plaats in Snowworld aan de Buytenparklaan 30 te Zoetermeer.





VVD Zoetermeer