AKAI introduceert platenspeler met USB aansluiting


Van LP naar PC

RIDDERKERK, 20071009 -- Oude platen op zolder? Zonde om weg te gooien, want wat zitten daar veel herinneringen aan. Natuurlijk kun je tegenwoordig ook veel `muziek van toen' op CD kopen, maar het gevoel is toch niet helemaal hetzelfde. Dat dacht men bij Akai ook. Daarom introduceren zij twee wel heel bijzondere platenspelers met USB aansluiting. Nostalgie, maar dan wel met de technieken van nu.

De platenspelers vallen op door het moderne, eigentijdse design en zijn bedoeld voor het afspelen van grammofoonplaten op 33 1/3, 45 of 78 toeren. De belangrijkste feature is natuurlijk de USB uitgang. Met de bijgeleverde software kunt u eenvoudig uw singles en grammofoonplaten digitaliseren. Ook biedt deze software u de mogelijkheid om de gedigitaliseerde bestanden te bewerken. U verwijdert zo moeiteloos hinderlijke ruis of krasgeluiden. De platenspelers zijn uitgerust met de functie ` Direct Encoding'. Met deze functie wordt de opname gecomprimeerd naar een direct af te spelen audio formaat.

Beide spelers zijn voorzien van een aluminium plateau. Met de speciale Belt-drive draaitafel worden de motor en het plateau optimaal van elkaar geïsoleerd. Hierdoor wordt de `lage frequentie rumble' tot een minimum beperkt. Deze rumble wordt vaak veroorzaakt door trillingen van buitenaf. De S-vormige toonarm met Audia Technica element en anti-skating mechanisme, staat aan de basis van een uitstekend klankbeeld en een optimale stereobalans.

Handig. Want zo kunt u voortaan altijd en overal genieten van uw favoriete muziek op vinyl in een optimale kwaliteit. De platenspelers zijn nu verkrijgbaar bij de Akai dealers bij u in de buurt.

Kijk voor meer informatie op www.akai.nl of www.akai.be





AKAI