Ingezonden persbericht


De W. P. Carey groep verstrekt 52 miljoen euro in financiering aan Duits productiebedrijf

NEW YORK, October 9/PRNewswire-FirstCall/ --

Investeringskantoor W. P. Carey & Co. LLC (NYSE: WPC) kondigde vandaag aan dat het een transactie tot verkoop en terugverhuur heeft gesloten voor 52 miljoen euro (inclusief transactiekosten) met het Duitse productiebedrijf Schuler AG.

Het aan W. P. Carey gelieerde inkomsten genererend vastgoedfonds CPA(R):15 en CPA(R):16 - Global verkreeg het globale hoofdkantoor van Schuler en de grootste productielocatie in Goppingen, Duitsland en verhuren het terug aan Schuler op lange termijn.

Schuler is opgericht in 1839 in Goppingen en is een toonaangevend globale leider in de productie van machines die metaal vormen en aanverwante apparatuur. Schuler is aan de Duitse beurs genoteerd (XETRA) en produceert een reeks van mechanische en hydraulische persen, automatische persapparatuur en laser las- en snijdapparatuur evenals grootschalige klantspecifieke persen.

"Het team van W. P. Carey is bijzonder behulpzaam geweest tijdens het gehele proces," zei Wolfgang Baur, financieel directeur van Schuler. "Afgelopen april heeft Schuler onze grootste Europese concurrent, Muller-Weingarten overgenomen. Door met W. P. Carey samen te werken waren we in staat om een transactie tot verkoop en terugverhuur te sluiten dat ons in staat heeft gesteld om onze balans te herkapitaliseren na overname."

Dit is de tweede transactie van W P. Carey dit kwartaal met een Duits middelgroot ("mittelstand") bedrijf. "We zien grote mogelijkheden voor transacties tot verkoop en terugverhuur met Duitse mittelstand bedrijven, die de ruggengraat van de Duitse economie zijn," zei Edward V. LaPuma, president van W. P. Carey International. "Schuler is een perfect voorbeeld van een mittelstand bedrijf dat voordeel heeft van een goed gestructureerde lange termijn financiering en is tegelijkertijd een solide investering voor W. P. Carey. We waren in staat om deze transactie te sluiten ondanks het feit dat de kredietmarkt krap is doordat financiering aan Schuler geheel verstrekt is op basis van het eigen vermogen zodat aan het tijdsschema van Schuler voldaan kon worden. In een periode waarin minder alternatieve bronnen beschikbaar zijn behoudt W. P. Carey toegang tot significante kapitaalbronnen"

W. P. Carey & Co. LLC

W. P. Carey & Co. LLC is in 1973 opgericht en is een toonaangevende globale verschaffer van lange termijn netto lease financieringen voor bedrijven wereldwijd. Met meer dan 9,6 miljard USD (6,7 miljard euro) in activa en 5 miljard USD (3,5 miljard euro) in eigen vermogen specialiseert de onderneming en haar CPA(R) reeks "income generating real Estate" fondsen zich in het bijstaan van ondernemingen en 'private equity firms' om hun kapitaal dat vastzit in vastgoedactiva te gebruiken. De W. P. Carey groep bezit meer dan 850 commerciële en industriële onroerende zaken in 14 landen met ongeveer 100 miljoen square feet (30,5 miljoen vierkante meters). http://www.wpcarey.com

Individuen die geïnteresseerd zijn om toekomstige updates over W. P. Carey per e-mail te ontvangen kunnen zich aanmelden bij http://www.wpcarey.com/alerts.

Dit persbericht omvat verklaringen met betrekking tot de toekomst zoals bedoeld in de federale effectenwetgeving. Er is een aantal factoren dat een aanzienlijk verschil in het uiteindelijke resultaat, prestatie of het succes kunnen veroorzaken ten opzichte van de verwachtingen. Tot die risico's, trends en onzekerheden behoren het algemene economische klimaat, de vraag en aanbod voor kantoorruimte en industriële terreinen, de hoogte van de rente, de beschikbaarheid van financieringen en andere risico's verbonden met het verkrijgen en het in eigendom hebben van onroerende zaken, waaronder het risico dat huurders geen huur betalen of dat er meer kosten zijn dan verwacht. Voor meer informatie over de factoren die van invloed kunnen zijn op de onderneming wordt verwezen naar de stukken die zijn ingediend door de onderneming bij de Amerikaanse Commissie van Toezicht op het effecten- en beurswezen ("Securities and Exchange Commission").

CONTACTEN VOOR DE PERS:
Nicole Marino / Alexander Baer
Financial Dynamics
telefoon: +44-(0)-207-269-7238 / +49-69-92037-123 nicole.marino@fd.com / a.baer@abfd.de

Website: http://www.wpcarey.com

Source: W. P. Carey & Co. LLC

Kristina McMenamin van W. P. Carey & Co. LLC, +1-212-492-8995, kmcmenamin@wpcarey.com; of pers, Nicole Marino, +44-0-207-269-7238, nicole.marino@fd.com, of Alexander Baer, +49-69-92037-123, a.baer@abfd.de, beiden werkzaam bij Financial Dynamics, voor W. P. Carey & Co. LLC