Ingezonden persbericht


Vraag naar medewerkers stijgt weer

Monster Employment Index: groei vacatures hoogst in publieke sector en sales

Amsterdam, 9 oktober 2007 - Het aantal online vacatures is in september opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De Index steeg in september met 4 punten naar 197. Met name de vraag naar personeel in de publieke sector en naar salesmedewerkers nam aanzienlijk toe. De Index binnen de sector banken & verzekeraars bereikte het laagste niveau van dit jaar.

Dankzij de toename staat de Index weer net zo hoog als in juli van dit jaar en 34 punten hoger dan september vorig jaar. Vergeleken met begin 2007 is hij al 26 punten gestegen.

Salessector stijgt naar recordhoogte
Het aantal online vacatures binnen de publieke sector steeg met 28 punten naar 200. Daarmee was deze sector de grootste stijger in september. De vraag naar personeel in de salessector nam met 24 punten eveneens fors toe. Met deze stijging bereikte deze sector een nieuwe recordhoogte van 212 punten. Ook de productiesector steeg sterk (+20). Andere opvallende stijgers waren Horeca (+15), IT (+8) en HR (+7).

'De stijging in september laat zien dat de dip in augustus van tijdelijke aard was', aldus Diana Krieger, General Manager van Monsterboard.nl. 'De verminderde werving tijdens de vakantieperiode zal hier een rol bij hebben gespeeld.'

Banken en verzekeraars
Niet alle sectoren deden het even goed in september. Naast een sterke daling van het aantal online vacatures binnen de sectoren transport & logistiek (-32), bouw (-26) en onderzoek & ontwikkeling (-22) valt vooral de daling van de sector banken & verzekeraars op (-17). Vergeleken met maart dit jaar is de online vraag naar werknemers met bijna 100 punten afgenomen. De onrust op de financiële markten zou mogelijk de oorzaak hiervan kunnen zijn.

Noord-Holland stijgt, Flevoland neemt af
De stijging van de Index was terug te zien in zeven van de twaalf provincies. In Noord-Holland nam het aantal online vacatures het sterkst toe (+5). Dit was alweer de derde stijging op rij in deze provincie. Het geeft aan dat het goed gaat met Noord-Holland, aangezien de Index ook vorige maand als een van de weinige provincies juist toenam. Flevoland was met een daling van 9 punten de grootste daler in september. In Utrecht (-2) en Limburg (-1) daalde de Index licht. Het aantal online vacatures in Noord-Brabant en Zuid-Holland bleef ongewijzigd.

De Europese Index steeg ook in september, met 4 punten naar 147. Zweden (+11) en Duitsland (+7) stegen het sterkst. In Frankrijk (-7) en Groot-Brittannië (-5) daalde de Index.

Het volledige Monster Employment Index-rapport is op te vragen via pers@monsterboard.nl.

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index, een initiatief van Monster Worldwide, moederorganisatie van Monsterboard.nl, is een barometer voor de online arbeidsmarkt. De barometer is een maandelijkse analyse van de aanwezigheid van kwalitatieve arbeidskansen en levert objectieve informatie over de trends in recruitment, gericht op regio's en beroepsgroepen (conform ISCO 88-indeling). Meer dan 300 Nederlandse representatieve carrièresites en HR-secties van websites van bedrijven worden geraadpleegd. Een team van 8 fulltime-onderzoekers, gestationeerd in Praag, verzamelt deze data sinds november 2004. De Index wordt onafhankelijk geaudit door ARC Research, een marktonderzoeksbureau uit Cranford, New Jersey (VS). De barometer is zeer succesvol in de VS, waar de Monster Employment Index in april 2004 werd geïntroduceerd, en wordt door onder andere de politiek, werkgevers- en werknemersorganisaties en de media gezien als een officiële indicator van de werkgelegenheid.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel ruim 50.000 vacatures en circa 800.000 CV's. Per maand kent de site ruim 1.600.000 unieke bezoeken (augustus 2007).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster(TM), marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster(TM). Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index.

Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com.

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht