Adecco stelt vergrijzende arbeidsbevolking aan de orde

05/09/2007 15:54


Adecco


Seminar Ageing Workforce - schrikbeeld of uitdaging?
Dinsdag 9 oktober 2007, de Efteling, Kaatsheuvel (NL)

Adecco Benelux organiseert op dinsdag 9 oktober 2007 een seminar rond het thema Ageing Workforce - schrikbeeld of uitdaging? Deze informatieve middagsessie voor
HR-professionals vindt plaats in de Efteling te Kaatsheuvel (NL) van 12.30 tot 18.15 uur. De deelname is kosteloos.

Aanmelding voor het seminar is mogelijk via de website www.ageingseminar.com. Eveneens op deze site vindt u het dagprogramma.

Tijdens Ageing Workforce - schrikbeeld of uitdaging? stelt Adecco Benelux de vergrijzende arbeidsbevolking aan de orde onder een zo breed mogelijk zakelijk publiek. Deelnemers mogen tijdens deze middagbijeenkomst nieuwe en vernieuwende inzichten verwachten van internationale specialisten. Tijdens het seminar is er uitgebreide gelegenheid om kennis, visies en inzichten te delen met collega HR-professionals.

Nationale en internationale experts verlenen hun medewerking aan Ageing Workforce - schrikbeeld of uitdaging? Op het programma staan de volgende sprekers:
- Peter Siderman, Managing Director van het Adecco Institute
- Steve Harrison, Chairman en één van de oorspronkelijke partners van Lee Hecht Harrison
- Hans Kampers, Directeur Schouten & Nelissen HRM

Het internationale vraagstuk van de vergrijzende beroepsbevolking wordt tijdens het seminar benaderd vanuit diverse invalshoeken. De hoofdthema's zijn:
- Kengetallen
Succesvolle organisaties hebben een duidelijk beeld van hoe Human Capital maximaal bijdraagt aan de huidige en toekomstige bedrijfsdoelstellingen (alignment-principe). Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden en wat is de waarde van kengetallen?
- Mobiliteit
Ervaringsconcentratie van werknemers die lange tijd hetzelfde werk doen, is weliswaar efficiënt binnen een stabiele omgeving maar maakt het ook moeilijker om innovaties in te voeren en de productorganisatie snel aan te passen.
- Flexibiliteit
Flexibele inzetbaarheid verlaagt soms de efficiency, maar verhoogt de organisatorische effectiviteit. Dit wordt sterker naarmate de onvoorspelbaarheid in de productieschommelingen toeneemt. Flexibele inzetbaarheid maakt dat medewerkers meer openstaan voor veranderingen.
- Ontziebeleid
Door het ontzien van werknemers die, vaak op basis van leeftijd, een scholingsachterstand hebben, wordt op korte termijn weerstand vermeden. Maar worden er in een later stadium nieuwe vaardigheden vereist, dan is er vaak geen ruimte meer voor een zorgvuldige omscholing. Gevolg: medewerkers worden zeer kwetsbaar en dikwijls overtollig.

Met het seminar Ageing Workforce - schrikbeeld of uitdaging? geeft Adecco Benelux opvolging aan onderzoeksresultaten van het eigen Adecco Institute. Deze internationale denktank en onderzoeksinstelling verzamelt informatie, voert studies uit en organiseert informatieve seminars met betrekking tot de inzetbaarheid, productiviteit en tevredenheid van medewerkers. Een recente Europese studie van het Adecco Institute toont aan dat het bedrijfsleven nog onvoldoende voorbereid is op de knelpunten en uitdagingen die de vergrijzing met zich meebrengt.

Adecco is wereldmarktleider in HR-services. Vanuit 6.700 vestigingen in meer dan 70 landen zijn ruim 35.000 medewerkers actief voor klanten in alle voorkomende branches. Bij deze klanten zijn namens Adecco dagelijks meer dan 700.000 mensen actief binnen diverse arbeidsvormen. Gedreven door de overtuiging dat passend werk bijdraagt aan de kwaliteit van het leven, slaat Adecco bruggen tussen benodigdheid en beschikbaarheid van zowel algemene als zeer specifieke kennis en vaardigheden. Daarbij staat aandacht voor persoonlijke mogelijkheden en ambities centraal. Better work, better life. Vanuit die missie zet Adecco al haar expertise en technologische middelen in voor duurzame relaties tussen mensen en bedrijven.