Ingezonden persbericht


Acapela presenteert: Acapela Voice Factory

Gepersonaliseerde spraaksynthese voor een optimale prijs

Bergen, België Toulouse, Frankrijk, 10 oktober 2007 Spraakoplossingen met natuurlijk klinkende stemmen zijn inmiddels een vast onderdeel in toepassingen en diensten uit sectoren zoals telecom, multimedia en mobiliteit. Nu is er een nieuwe tendens: gepersonaliseerde stemmen. Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven stemmen gebruiken met een persoonlijk karakter om zich zo van de concurrentie te onderscheiden of om aan hun merkbekendheid te bouwen met een eigen geluid.

Acapela, expert in stemtechnologie, heeft Acapela Voice Factory ontwikkeld, een innovatieve oplossing - zowel technologisch als economisch - voor gepersonaliseerde en zeer natuurlijk klinkende stemmen.

Acapela Voice Factory is het resultaat van diepgaand onderzoek naar de registratiemethode, de segmentatie en de afwerking van spraaksynthese. Op basis van dit onderzoek zijn de nieuwe, zeer natuurlijke klinkende, exclusieve stemmen ontwikkeld. Deze synthese is bovendien financieel aantrekkelijker dan andere spraakoplossingen die momenteel verkrijgbaar zijn en daarnaast beschikt ze over een zeer ruim aanbod stemmen (tot 100 stemmen per jaar).

Acapela Voice Factory kan binnen een beperkte productietijd de stem van een willekeurig gekozen persoon reproduceren, zoals die van een bekend iemand. Het reproduceren van de persoonlijke stem gebeurt op dezelfde wijze als een standaardstem, waarbij het Acapela-team enkele dagen met de spreker in de studio doorbrengt om zijn stem te registeren. Deze opnames vormen het basismateriaal dat vervolgens wordt geanalyseerd, geknipt en bewerkt. Op die manier wordt een synthetische stem gecreëerd die de originele, geregistreerde stem zeer dicht benaderd. Met die stem kan iedere geschreven tekst worden voorgelezen.

De eerste versie van de bewerkte stem biedt de mogelijkheid om verschillende toepassingen van spraak te voorzien. Met de meer uitgebreide versies van de spraaksynthese kunnen stemmen verder worden verrijkt, verfijnd en aangepast voor een nog gerichter resultaat.

De ontwikkeling van de innovatieve spraakoplossing Acapela Voice Factory, is mogelijk dankzij de industrialisatie van het fabricageproces. Hiermee komt Acapela de belofte na gepersonaliseerde stemmen op de markt te brengen.

Dankzij Acapela is spraaksynthese niet langer een louter technologisch aspect waarmee tekst kan worden omgezet in gesproken woord. Met Acapela Voice Factory klinkt een stem voortaan natuurlijker, persoonlijker en duidelijker en draagt het bij aan merkbekendheid. Het biedt bovendien een unieke mogelijkheid om met behulp van audio de relatie van een onderneming met zijn klanten nog meer te versterken.

Over Acapela

Acapela Group, de Europese leider in meertalige spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. De spraakoplossingen van Acapela Group zijn reeds op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers en web, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Acapela Group geniet het vertrouwen van vele klanten en partners die gebruikmaken van de spraakoplossingen, met referenties als: Alcatel, Apoll, AssistiveWare, Atos Origin, Avaya, SEB., Bosch Blaupunkt, Cegetel, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Handitek, Harman Becker, Imagetalk, Intervoice, Kirusa, Klett, Magneti Marelli, Navteq, Once, Phoneticom, PSA Peugeot Citroën, Telia, Telefonica, Temic, Tieman, Toby Churchill, Scandis, Sensory Software, SFR, Siemens, Vocalcom en Voxtron.

www.acapela-group.com

Perscontact

Jan Robijns

Open2Europe

+33 1 55 02 14 69

j.robijns@open2europe.com