Het "Women's Forum for the Economy and Society" zal het ...

24.04.2007 / 18:21 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Euro rscg worldwide

Euro rscg worldwide

Het "Women's Forum for the Economy and Society" zal het panel voorzitten tijdens de Euro RSCG Worldwide -- New York

NEW YORK, April 24 /PRNewswire/ --


- Wereldomvattend reclame agentschap is gastheer van "a Balanced Dialogue about Global Issues"

Vandaag treden de directeuren van Euro RSCG Worldwide, waaronder Mercedes Erra, Executive President en David Jones, Global Chief Executive Officer, op als gastheren van de bekende Franse filantroop en onderneemster Aude de Thuin, als zij een panel van vooraanstaande vrouwelijke zakenmensen voorzit in een discussie over wereldwijde economische en sociale kwesties en de rol die vrouwen daarin spelen. Dit is de enige stop in de VS van Aude de Thuin's tournee, waarin zij bekendheid wil geven aan het "Annual Women's Forum on the Economy and Society", dat van 11 tot 13 oktober 2007 plaats zal vinden. Vandaag zal Aude de Thuin de belangrijkste kwesties van het thema "Building Trust in our Societies" presenteren die op het forum in 2007 aan bod zullen komen.

(Foto: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070423/NYM128 )

Het Women's Forum is door de Financial Times uitgeroepen tot één van de top vier evenementen van de wereld. Het Women's Forum is een wereldomvattend privé initiatief dat is bedoeld om manieren te bevorderen waarop vrouwen op een meer uitgebalanceerde en herkenbare wijze kunnen bijdragen aan de verbetering van business, politiek en maatschappij. Met de aanwezigheid van 1.000 leidende figuren uit meer dan 60 landen, is het Forum -in slechts twee jaar tijd- uitgegroeid tot een unieke bijeenkomst, die elk jaar in oktober in Deauville in Frankrijk wordt gehouden.

"Wij van Euro RSCG Worldwide zijn er trots op dat we ons toeleggen op kwesties van gelijkheid en verscheidenheid en dat we maatregelen hebben genomen om een gebalanceerd en informatief perspectief te hebben voor wat betreft consumenten kwesties", aldus David Jones, Global CEO van Euro RSCG Worldwide. "Deze gebeurtenis is weer een andere manier waarop we een meer diverse dialoog kunnen ondersteunen."

"Wij zijn er van overtuigd dat vrouwen een sleutelrol in de evolutie van de wereld moeten vervullen. Deze overtuiging leidt er toe dat we gaan samenwerken met het "Women's Forum for Economy and Society" om er voor te zorgen dat de stemmen van vrouwen zullen doordringen tot het economische en sociale strijdtoneel", vult Mercedes Erra, Executive President van Euro RSCG Worldwide, aan.

Toen Thuin een paar jaar geleden de "Annual Meeting of the World Economic Forum" in Davos (Zwitserland) bezocht, viel het haar op dat de overgrote meerderheid van de sprekers mannen waren. Ze besloot toen om het Women's Forum op te richten om dezelfde kwesties aan de kaak te stellen, maar vanuit een duidelijk ander perspectief.

Hoewel sommigen haar als een feministe zien, houdt Thuin vol dat zij niet in dat hokje past. "Ik richt me niet alleen maar op vrouwenkwesties", legt Thuin uit, "Ik voel me betrokken bij wereldomvattende kwesties die alle mensen aangaan, man of vrouw". Het Women's Forum is een oproep aan vrouwen over de hele wereld om betrokken te raken bij deze wereldomvattende kwesties en om hun stemmen te laten horen, zodat we een eerlijker dialoog krijgen."

Euro RSCG Worldwide is het leidende geïntegreerde marketing- en communicatie agentschap en tevens Advertising Age's 2006 Global Agency of the Year en heeft 233 kantoren in 75 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Zuid-Oost Azië. Euro RSCG verzorgt reclame, marketing, bedrijfscommunicatie en interactieve oplossingen voor locale, regionale en internationale cliënten. Het cliëntenbestand bestaat o.a. uit Airbus, Air France, BNP Paribas, Capgemini, Charles Schwab, Danone Group, Diageo, IBM, Jaguar, L'Oreal, LVMH Louis Vuitton, PSA Peugeot Citroen, Reckitt Benckiser, Sanofi-Aventis, Schering-Plough, Verizon en Volvo. Het hoofdkantoor van Euro RSCG Worldwide is gevestigd in New York en is de grootste van Havas' ondernemingen, wereldleider in communicatie (Euronext Paris SA: HAV.PA).

Contact:

Jonathan Sanchez van Euro RSCG Worldwide, +1-646-206-4653, jonathan.sanchez@eurorscg.com ; Foto: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070423/NYM128, AP Archive: photoarchive.ap.org, AP PhotoExpress Network: PRN17, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com