Future Foods 11 okt 2007

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Congrescentrum WICC, Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen
Organisatie: KIVI, NIRIA

KIVI NIRIA stelt voor 2007 âTechnologie en Voedingâ als technisch maatschappelijk thema centraal en organiseert haar jaarcongres rondom dit thema, waaraan door verschillende ingenieursdisciplines bijdragen worden geleverd.

Gezond eten, lekker eten en gemakkelijk eten, diervriendelijk en ethisch verantwoord. Door veranderingen in onze levensstijl stellen we steeds meer eisen aan voeding. De toepassing van steeds verder ontwikkelde technologieën in de voedingsmiddelenindustrie is de enige manier om aan die eisen te voldoen. Diverse technologieën zijn hiervoor nodig: technologieën voor biologische voedselproductie en technologieën voor de ontwikkeling van curatief voedsel in de strijd tegen ziektes en in de strijd tegen overwicht. Nieuwe procestechnologieën en een goede logistieke organisatie zijn onmisbaar voor een efficiënte, veilige en duurzame voedselproductie en een hoog consumentenvertrouwen.

Keynote speakers:

- Martin Kropff, Wageningen Universiteit & Researchcentrum
- Dick Boer, Raad van Bestuur Ahold

- Jan Weststrate, Unilever Research & Development
- Peter van der Veer, Universiteitshoogleraar Universiteit Utrecht
- Anita Wouters, Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid

Â