Corine Boon (Eigen Huis & Tuin) opent Week van de Geschiedenis 11 okt

24/09/2007 15:35



Anno



Corine Boon, presentatrice van het programma Eigen Huis & Tuin op RTL 4, opent op donderdag 11 oktober om 15:00 uur de Week van de Geschiedenis in Museum Het Prinsenhof in Delft. De Week van de Geschiedenis vindt plaats van 12 tot en met 21 oktober 2007 en heeft dit jaar 'Wonen in Nederland' als thema. Honderden culturele organisaties door heel Nederland organiseren zeer gevarieerde activiteiten tijdens dit evenement. Het volledige programma van de Week van de Geschiedenis is vanaf vandaag te zien op www.weekvandegeschiedenis.nl.

Niemand minder dan Willem van Oranje zal op donderdag 11 oktober om 15:00 uur Corine Boon ontvangen in zijn voormalige woning, Het Prinsenhof in Delft. De Eigen Huis & Tuin presentatrice zal door Willem van Oranje ingewijd worden in de bijzonderheden van het wonen in de zestiende eeuw. Wellicht heeft Corine nog een paar goede tips voor de inrichting van zijn prachtige historische pand. Samen zullen ze op bijzondere wijze de Week van de Geschiedenis met als thema 'Wonen in Nederland' officieel openen. Corine Boon heeft ook een bijdrage geleverd aan het magazine dat tijdens Week van de Geschiedenis verkrijgbaar is bij alle deelnemende organisaties.

Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis, organiseert de Week van de Geschiedenis 2007 in samenwerking met Erfgoed Nederland, de Nederlandse Museumvereniging en de Vereniging Openbare Bibliotheken. VT Wonen is hoofdsponsor van de Week van de Geschiedenis 2007. Anno is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Nationaal Historisch Museum.





http://www.weekvandegeschiedenis.nl