Stuurgroep Islam en Burgerschap

11 oktober 2007
Islamitisch Centrum Arnhem & Osmose: Iftarbijeenkomst Evenement: iftarbijeenkomst in teken van thema religie en wijk Locatie: Moskee Arnhem Tijd: 18.30- 21.30 uur Toegang: via aanmelding

Stichting Islamitisch Centrum Arnhem (SICA) en Osmose nodigen u van harte uit voor een Iftar bijeenkomst in de gebedsruimte aan de Boulevard Heuvelink 110 te Arnhem. Zoals u waarschijnlijk weet, is het deze maand Ramadan, een periode waarin moslims hun gebedsactiviteiten intensiveren en overdag vasten. De Iftar is de maaltijd die na zonsondergang genuttigd wordt, hiermee wordt het vasten verbroken. Graag nodigen wij u uit om deze maaltijd in de moskee te komen gebruiken.

De Ramadan is naast een vastenperiode ook een oefening in nederigheid en mededogen. Afzien van eten en drinken betekent ook: meeleven met de mensen voor wie honger dagelijkse realiteit is. Vasten dwingt tot bezinning. De Iftar maaltijd versterkt familie- en vriendschapsbanden.

Tijdens de bijeenkomst gaat u meemaken wat de Ramadan betekent en kunt u kennismaken met de moslim gemeenschap uit Arnhem. We gaan onder leiding van Qader Shafiq in gesprek over de rol van religieuze instellingen in de wijk. Wat voor rol kan de moskeevereniging spelen in de wijk en hoe worden zij meer zichtbaar? Op welke manier kunnen religieuze organisaties en burgers een concrete bijdrage leveren aan oplossingen voor de problemen in de wijk? Hoe werken ze daarbij samen met andere instellingen die actief zijn in de wijk?

Aanmelden en meer informatie: vlist@osmose.nl

U bent vanaf 18.30 uur welkom bij de moskee voor de Iftar bijeenkomst. De Iftar maaltijd start om 19.00 uur exact. Adres: Boulevard Heuvelink 110, 6828 KV, Arnhem.