Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Cursus Indelingsdeskundige B in Utrecht

Op donderdag 11 oktober gaat in Utrecht een cursus Indelingsdeskundige B van start. Deze cursus vormt samen met de cursus Scheidsrechter C de opleiding tot Nationaal Arbiter. Omdat Indelingsdeskundige B slechts eens in de twee jaar wordt gegeven willen wij belangstellenden die tot nu toe de informatie over deze cursus hebben gemist speciaal op de cursus wijzen.

De cursusdata zijn de donderdagen 11 en 18 oktober, 8, 15 en 29 november en 6 december. Reservedatum is 13 december. De cursus wordt gegeven in de Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht, op tien minuten lopen vanaf Utrecht CS. De cursustijden zijn 19.30 - 22.00 uur. Het examen vindt plaats op woensdag 19 december op dezelfde locatie; tijd 19.30 - 21.30 uur.

Aanmelden is mogelijk met het aanmeldingsformulier dat u op deze site aantreft bij Opleidingen en vervolgens het overzicht van de komende cursussen.

---

Dordts nieuws op schaaksite www.tomsschaakboeken.nl

DORDRECHT - Dordts nieuws onder een Dordtse vlag. Dat is een idee van de webmaster van www.tomsschaakboeken.nl Tom van Bokhoven. Hij brengt schaaknieuws in de breedste zin van het woord. Zo beschikt Van Bokhoven over veel achtergronden van de schakende Dordtse ereburger Buddingh'. Hij doet tevens aan Dordrecht-promotie. 'Ik krijg bezoekers uit alle windstreken op www.tomsschaakboeken.nl. Daarom wil ik de mensen ook iets van de mooie stad Dordrecht meegeven', aldus webmaster Van Bokhoven.

Hij ziet zijn inzet op internet als een vorm van burgerinitiatief, die past bij deze tijd om mensen met elkaar te verbinden om zo ook samen-leving te zijn. 'Schaken is wereldwijde communicatie. Dat staat ook in het vaandel van schaaksoos de Willige dame in Dordrecht, waarmee de website is verbonden', aldus Van Bokhoven.

Onder de Dordtse vlag meldt www.tomsschaakboeken.nl dat een TV-ploeg van SBS 6 voor het programma de Smaakpolitie heeft gefilmd in de lunchroom de Witte Haen aan de Groenmarkt 19. In de Witte Haen worden juist mensen, die een beperking hebben, op hun mogelijkheden aangesproken en hoe dat in de praktijk uitwerkt, is te zien in het programma de Smaakpolitie op 14 oktober. Ook aandacht voor het prachtige schilderij De Luistervink van Nicolaas Maes in het Dordrechts Museum, dat ter discussie staat omdat oude erfgenamen het wellicht op zouden kunnen eisen. Tevens een verhaal over 'hertog' Jan de Lind van Wijngaarden, een bekende Dordtenaar van de straat, die onlangs overleed.

---