Ingezonden persbericht


Reviewing Rotterdam Internationale conferentie

PERSUITNODIGING
02.10.2007

Om een impuls te geven aan het architectuurklimaat, de bouwproductie en het architectuurbeleid van Rotterdam organiseert AIR in het kader van Rotterdam 2007 City of Architecture op donderdag 11 oktober 2007 in De Doelen een (inter)nationaal vakdebat over de stand van zaken in de Rotterdamse architectuur. Onder de titel Reviewing Rotterdam zijn drie internationale critici uitgenodigd om 25 gebouwen die kenmerkend zijn voor de Rotterdamse bouwproductie van de afgelopen dertig jaar in internationaal perspectief te plaatsen.

Jaime Salazar (Spanje), Angelika Schnell (Duitsland) en Michael Speaks (Verenigde Staten), hebben Rotterdam in april bezocht en op basis hiervan geven zij een kritische beschouwing op de architectuur en ruimtelijke ontwikkeling van Rotterdam. Hun essays vormen de basis voor een internationale conferentie, waar met ontwerpers, beleidsmakers, bestuurders en opdrachtgevers wordt gediscussieerd over de vraag op welke manier het architectuurklimaat van Rotterdam een nieuwe impuls kan krijgen.

Publicatie
In november verschijnt bij uitgeverij 010 het boek Rotterdam herzien met hierin de beschouwingen van de critici, aangevuld met essays over het ruimtelijk beleid, de productie van en de reflectie op de architectuur van Rotterdam in de afgelopen dertig jaar. Het boek omvat daarnaast een serie van 25 portretten van personen die bepalend zijn geweest voor de vorming van Rotterdam als architectuurstad en een overzicht van de 25 beoordeelde gebouwen, de belangrijkste publicaties en manifestaties over Rotterdam.

Reviewing Rotterdam
De Internationale conferentie vindt plaats op donderdag 11 oktober, 13.00 uur in De Doelen - Jurriaanse Zaal (Kruisplein 30, Rotterdam). De voertaal is Engels. Aanmelden kan tot woensdag 10 oktober 2007.


---

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht