Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Haarlemse Rudolf Steinerschool arriveert in stijl op Studie Beurs

Amsterdam, 3 oktober 2007 - VMBO leerlingen van het Rudolf Steiner College uit Haarlem gaan in stijl naar Studie Beurs. Op donderdag 11 oktober worden de vmbo'ers om 10:30 uur van school gehaald in 2 stretched Hummers en een Escalade; auto's van in totaal 32 meter lang! Zij worden naar de Jaarbeurs in Utrecht gebracht, alwaar zij over een rode loper de beurs mogen betreden.

Decanen die groepskaarten bestelden voor de beurs maakten kans op deze hele bijzondere rit naar de beurs met een klas van 25 leerlingen. De Rudolf Steinerschool uit Haarlem is een vrijeschool voor VMBO-t, Havo en VWO. De decaan Clasien Koterus bestelde groepskaarten voor de beurs en kreeg vrijdag te horen dat haar klas gewonnen heeft.

Clasien Koterus staat al 35 jaar voor de klas, waarvan bijna 31 jaar als vakleerkracht lichamelijke opvoeding. In de laatste jaren van gymjuf zijn, heeft zij er andere bevoegdheden bij gehaald en nu is zij decaan, stagecoordinator, leerkracht typevaardigheid en andere computervaardigheden en begeleidt zij leerlingen bij hun zoektocht naar een geschikte vervolgopleiding.

Studie Beurs
Studie Beurs is het grootste landelijk evenement voor studiekeuze en beroepsoriƫntatie. De 16e editie vindt plaats van woensdagmiddag 10 t/m zaterdag 13 oktober 2007. Dit evenement wordt bezocht door circa 87.000 jongeren, die bezig zijn met een van de belangrijkste keuzes in hun leven: het maken van een studie- of beroepskeuze. Al vijftien jaar vinden scholieren, studenten, ouders en decanen hier het meest complete overzicht van de mogelijkheden omtrent studeren in binnen- en buitenland.

#####