Gemeente Rotterdam

De gemeenteraad vergadert op donderdag 11 oktober vanaf 12.30 uur (ipv 14.00 uur). In deze vergadering houdt de gemeenteraad zijn algemene beschouwingen over de begroting voor 2008. De raadsvergadering wordt live uitgezonden via internet.

Agenda raadsvergadering

Ook komt de Tweede Bestuursrapportage aan de orde. Hierin legt het college verantwoording af over de uitgevoerde activiteiten en de besteding van het geld in het tweede kwartaal van 2007. Tot slot discussieert de gemeenteraad over het voorstel tot vaststelling van de Woonvisie 2007-2010 - Wonen in Rotterdam en het uitvoeringsprogramma Gezond in de stad.

In de Woonvisie zet het college de voorgenomen acties op het gebied van wonen in een kader. Daarbij worden de verschillende lopende en nieuwe programmas in samenhang beschreven (zoals de aanpak van de bestaande woningvoorraad, de herstructurering en het Pact op Zuid).

Gezond in de Stad beschrijft welke acties worden ondernomen om de Rotterdamse bevolking de komende jaren gezonder en zelfredzamer te maken. In de nota wordt ingegaan op drie moties die door de raad zijn aangenomen, o.a. over snacks op scholen.

Live uitzending raadsvergadering via www.rotterdam.nl

De raadsvergadering van 11 oktober wordt vanaf 12.30 uur live uitgezonden via internet. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de motie-Marapin e.a. die door de raad is aangenomen. Tijdens de uitzending wordt extra informatie gegeven over sprekers en partijen. Daarnaast is er ook een archief en kunnen beelden van de vergadering worden teruggezien. Met de internetuitzending wil de gemeenteraad bereiken dat zoveel mogelijk Rotterdammers kennis kunnen nemen van besluiten die worden genomen over de stad.

Naast de raadsvergaderingen worden met ingang van 18 oktober ook de actualiteiten van de raad uitgezonden. De uitzendingen zijn dus vanaf 11 oktober elke donderdag, gewoonlijk vanaf 14.00 uur, te bekijken op www.rotterdam.nl. Ook is hier het videoarchief te vinden.