Gemeente Rotterdam

De gemeenteraad houdt donderdag 11 oktober de algemene beschouwingen over de Begroting 2008. In deze vergadering geven fracties een eerste politieke reactie op de plannen van het college voor volgend jaar. Met de algemene beschouwingen start de behandeling van de begroting door de gemeenteraad.

Vragenuur voor burgers

De gemeenteraad vindt het belangrijk dat de begrotingsbehandeling door iedere geïnteresseerde kan worden gevolgd. Ook moeten burgers, organisaties en andere belanghebbenden een reactie kunnen geven. Maandag 29 oktober wordt daarom van 16.30 uur 19.00 uur een gezamenlijk vragenuur van de commissies georganiseerd.

Raad live op internet

Er is een speciale begrotingssite gemaakt op
www.rotterdam.nl/begroting2008 en de behandeling n de raad wordt live uitgezonden op internet. Ook zijn er speciale edities van Gast van de raad. Alle vergaderingen zijn openbaar.

Begroting 2008

De basis voor de Begroting 2008 is het collegeprogramma De stad van aanpakken voor een Rotterdams resultaat. Het totale begrotingsbedrag is 4 miljard.

Het college investeert 430 miljoen euro. In 2008 gaat extra aandacht uit naar een schone, mooie en veilige stad. Verder moet Rotterdam bereikbaar zijn voor burgers en bedrijven en wordt geïnvesteerd in een klantvriendelijke gemeente. Rotterdammers moeten zich thuis voelen in de stad en er de komende jaren op vooruit gaan. Hierbij gaat het om uitzicht op werk of verbetering van het inkomen en toegang tot zorg voor diegenen die dat nodig hebben.