Gemeente Den Haag

Datum
9 oktober 2007


PERSUITNODIGING

Week van de democratie:
Voorzitters Eerste- en Tweede Kamer ontvangen schoolklas op het Binnenhof

De Voorzitters van de Eerste- en Tweede Kamer ontvangen op donderdagochtend 11 oktober, samen met burgemeester Deetman van Den Haag, de eerste schoolklas die deelneemt aan het programma 'Beslist Den Haag.' Via dit programma van de Eerste- en Tweede Kamer en de gemeenten Delft en Den Haag, maken jongeren kennis met de ins en outs van het Binnenhof. Het komend jaar zullen veertig schoolklassen uit het hele land (gratis) aan het programma deelnemen. 'Beslist Den Haag' beoogt een brug te slaan tussen 'Den Haag' en jongeren uit de verschillende bevolkingsgroepen die ons land rijk is.

Tijdens de ontvangst op de stoep van de Ridderzaal zal burgemeester Deetman met de leerlingen van klas 6 van het Stedelijk Gymnasium uit Leiden in gesprek gaan over de grondbeginselen van onze democratische rechtsstaat. De klas uit Leiden is de eerste groep die in het kader van het programma 'Beslist Den Haag' een bezoek brengt aan de residentie. Het inhoudelijke programma wordt gevolgd door een uitje ergens in Den Haag of Delft. De groep uit Leiden heeft ervoor gekozen om, na het bezoek aan het Binnenhof en een inhoudelijk programma, te gaan schaatsen en snowboarden in de Uithof.

U bent van harte uitgenodigd om de ontvangst op het Binnenhof (en eventueel een deel van het resterende programma) bij te wonen.

Datum: 11 oktober 2007
Plaats: Binnenhof (buiten, voor Ridderzaal)
Tijdstip: 9.00 uur