Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nobelprijs voor Literatuur 2007 naar Mulisch?

Londen, 10 oktober 2007 - Harry Mulisch en Arnon Grunberg zijn goede kanshebbers voor de Nobelprijs voor Literatuur 2007. Dit blijkt uit de meest recente noteringen op www.unibet.net. Mulisch staat 30 tegen 1. Grunberg 40:1. Redelijke cijfers, maar Philip Roth (5:1) en Claudio Magris (7:1) staan er nog beter voor. Donderdag 11 oktober wordt bekendgemaakt wie de eervolle prijs toekomt. Vorig jaar won de Turkse schrijver Orhan Pamuk de hoogste literaire onderscheiding.

Volgens David Vermeulen, Marketing Manager Nederland bij Unibet, is het goed mogelijk dat de jury een echt grote naam of net als vorig jaar een outsider kiest. "In die zin zou je kunnen zeggen dat zowel Mulisch als Grunberg een serieuze kans maakt. Gokken op goede outsider Mulisch betekent 30 keer de inleg krijgen als hij inderdaad de Nobelprijs wint."

Klimaat-goeroe Gore kanshebber Nobelprijs voor de vrede Irena Sendler is met een notering van 4,50:1 een van de grootste kanshebbers voor de Nobelprijs voor de vrede. Deze Poolse redde enkele duizenden Joodse kinderen uit handen van de Nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Klimaat-goeroe Al Gore heeft ook een goede notering (5,25:1). Verder komen onder andere Bono (15:1) en Tony Blair (150:1) voor op de lijst. Op vrijdag 12 oktober wordt bekendgemaakt wie zich het meest verdienstelijk heeft ingezet voor bevordering van de vrede.


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht