Gemeente Harlingen

Kennisgeving MER Reststoffen Energiecentrale Harlingen 10-10-2007
Gedeputeerde Staten hebben van Omrin/Afvalsturing Friesland het milieueffectrapport (MER) ontvangen. Het MER ligt vanaf 11 oktober 2007 ter inzage. Het MER heeft betrekking op het voornemen van Omrin om een zogenaamde Reststoffen energiecentrale (REC) op te richten in Harlingen (zie voor meer informatie www.omrin.nl ). Voordat door de provincie besluiten genomen kunnen worden over de uitvoering van de voorgenomen activiteit, moet er een MER worden gemaakt. Deze MER is door Omrin opgesteld en is bedoeld voor het (uit milieuoogpunt) ondersteunen van de besluitvorming omtrent de aanvraag van een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer.

Het ingediende MER, de aanvraag voor vergunning op basis van de Wet milieubeheer en de aanvraag voor vergunning op basis van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren liggen van 11 oktober t/m 21 november 2007 ter inzage:
in het Provinsjehûs, elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur (graag vooraf contact opnemen);
in het gemeentehuis in Harlingen, elke werkdag van 8.30 tot 12.00, donderdag van 14.00 tot 18.00 uur;
bij Wetterskip Fryslân in Leeuwarden, elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht en de Wet milieubeheer stellen wij u in de gelegenheid zienswijzen naar voren te brengen over de inhoud van het MER. Tegen de aanvragen voor de Wm-vergunning en de Wvo-vergunning, die ook ter inzage liggen, kunnen echter op dit moment nog geen zienswijzen worden ingebracht.

U kunt uw zienswijzen t.a.v. het MER sturen naar Gedeputeerde Staten. Het indienen van op-merkingen kan t/m 21 november 2007. Daarnaast is het mogelijk mondeling opmerkingen te maken tijdens een openbare zitting. Deze wordt gehouden op woensdag 7 november 2007 in Zalencentrum Trebol, Zuidoostersingel 1 te Harlingen. De aanvangstijd is 19.30 uur. Het doel van deze zitting is om te kijken of het bij ons ingediende MER voldoet aan de vastgestelde richtlijnen, de wettelijke regels en voldoende en/of juiste informatie bevat om op een vergunningaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer te kunnen beslissen.

Voor inlichtingen neemt u contact op met de heer M. Kok, afdeling Milieuvergunningen, tel. 058 - 292 51 70.

Meer informatie?

Relevante dossier
Startnotitie milieu effect rapportage Reststoffen Energiecentrale
Informatiebijeenkomst in Harlingen over reststoffenenergiecentrale Omrin
PricewaterhouseCoopers onderschrijft locatiekeuze Reststoffen Energie Centrale
Tarief afvalverwerking circa 30 euro per ton omlaag door (REC)
MER Reststoffenenergiecentrale niet aanvaardbaar MER Reststoffenenergiecentrale aanvaard Alle gerelateerde nieuwsberichten Alle gerelateerde nieuwsberichten