Datum: 11 oktober 2007

Hillegom Aanhouding voor baldadigheid en poging brandstichting De politie heeft woensdag 10 oktober rond 18.30 uur op een schoolplein van een scholengemeenschap aan de Prinses Irenelaan een 16 jarige jongen uit Hillegom aangehouden. De jongen had in een gat van een materialenhok papier en klappertjes gestoken en dat aangestoken. Bij zijn verhoor vertelde hij zich niet gerealiseerd te hebben dat het vuur naar binnen had kunnen slaan met grotere gevolgen. Nu doofde het snel en viel niet naar binnen. De politie maakt proces-verbaal op. De aanhouding werd mogelijk gemaakt door een buurtbewoonster die vanuit haar woning zag dat daar een jongen bij het materialenhok bezig was en vuur zag. Zij belde daarop 112 . De politie trof de jongen zittend op een bankje op het schoolplein aan.

Rijnsburg Politie vindt gestolen fiets De politie heeft donderdag 11 oktober een in 2005 in Valkenburg gestolen fiets teruggevonden. De fiets was in het bezit van een 32 jarige man uit Aalden. Agenten controleerden hem rond 01.00 uur op de Oegstgeesterweg. De fiets is in beslag genomen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Lisse Snelkraak kledingwinkel De politie is een onderzoek gestart naar een snelkraak van een kledingwinkel gevestigd aan de Kanaalstraat. Donderdag 11 oktober, omstreeks 03.10 uur, kreeg de politie meldingen dat er ingebroken werd in de winkel. De politie is direct ter plaats gegaan en heeft een zoekactie in de omgeving gemaakt. De daders, ongeveer 4 jongens op scooters, waren er inmiddels vandoor. Zij werden niet meer aangetroffen. Uit de winkel bleken diverse kledingstukken gestolen te zijn. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie is een onderzoek gestart waaronder een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek. De politie vraagt personen die meer informatie hebben zich te melden via 0900-8844.

Oegstgeest Roof uit fietstas De politie heeft aangifte opgenomen van beroving. Een 53 jarige Katwijkse fietste op woensdag 10 oktober over de Geversstraat toen zij gerommeld voelde aan haar fietstas. Een onbekende man eveneens op de fiets was haar van achteren benaderd en zat n haar fietstas. Toen de man zag dat zijn slachtoffer het door had stopte hij en keerde om via de stoep en fietste er vandoor. De Katwijkse miste haar portemonnee. Een getuige die gezien had dat de man de portemonnee vervolgens weggooide bracht deze weer naar haar toe. De Katwijkse heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Leiden Poging beroving, twee aanhoudingen De politie heeft op woensdag 10 oktober twee mannen van 39 en 50 jaar, beiden uit Leiden aangehouden voor poging beroving. De twee mannen worden er van verdacht een 28 jarige man uit Den Haag op de Maresingel beroofd te hebben willen. De Hagenaar liep over de Maresingel toen de twee aangaven zijn tas te willen hebben. De Hagenaar gaf de tas niet, waarop probeerden zij de Hagenaar te slaan. Toen dat ook niet lukte, mogelijk omdat de mannen onder invloed waren. De Hagenaar kon een pizzeria binnen vluchten waar de politie werd gebeld. De twee mannen konden aan de hand van het signalement nog in de omgeving aangehouden worden. De twee verdachten werden op het politiebureau ingesloten.

Leiden Jongens aangehouden als verdacht van inbraak in school De politie heeft woensdag 10 oktober rond 22.45 uur twee jongens uit Leiden van 15 en 17 jaar aangehouden die er van worden verdacht dat ze probeerden in te breken in een school aan de Telderskade. Er was een gat in een ruit van een lokaal geslagen ter hoogte van een flatscreen en computer. Het raam werd echter niet open gekregen. De aanhouding van de verdachten werd mogelijk gemaakt door een passant die daar bij die school één van de verdachten zag staan en kort daarop glasgerinkel hoorde. Onmiddellijk belde hij 112. Toen de politie arriveerde knepen de jongens er op een fiets tussen uit. Een tweede politieauto blokkeerde de vluchtweg. Beide verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Voorschoten 73 jarige vrouw beroofd van tas Een 73 jarige vrouw is op woensdag 10 oktober, rond 15.20 op de Trompweg in Voorschoten beroofd van haar tas. De vrouw liep samen met een vriendin ter hoogte van de Admiraal de Ruytersingel toen twee jongens op een scooter langsreden en de tas van de schouder van de 73 jarige rukte. De vrouw kwam daardoor ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Zij is ter plaatse door ambulancepersoneel verzorgd. De vrouw heeft aangifte gedaan van beroving. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die de beroving hebben gezien zich te melden bij de politie van Voorschoten via 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Inbraken in woningen De politie heeft twee aangiftes opgenomen van bewoners waar er in huis was ingebroken. Op woensdag 10 oktober, tussen 13.00 uur en 15.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Kalkovenweg. Uit de woning werden onder andere bankpassen, paspoorten en geld weggenomen. In een woning aan de Willemstraat zijn dader(s) via de achterzijde de woning binnengedrongen. Uit de woning werden onder andere een mobiele telefoon en sleutels weggenomen. De inbraak vond plaats op donderdag 11 oktober, rond 02.00 uur. De politie onderzoekt de beide inbraken.

Berkenwoude Rijden binnen geslotenverklaring De politie heeft maandagmiddag 8 oktober een 24 jarige bestuurder van een landbouwvoertuig met aanhangwagen bekeurd voor het rijden binnen een geslotenverklaring. De bestuurder reed over de Schenkel en werd gecontroleerd omat deze weg is gesloten voor voertuigen met een totaal gewicht van 15 ton. De bestuurder bleek geen ontheffing te hebben voor het rijden over de 15-tonswegen. Na het wegen van het voertuig met aanhanger bleek een overschrijding van bijna 3000 kg.

Gouda Verdachte van auto-inbraak aangehouden De politie heeft donderdag 11 oktober rond 04.30 uur een 35 jarige man uit Gouda aangehouden als verdachte van een auto-inbraak. De auto van een vrouw uit Gouda stond geparkeerd aan de Herenstraat. Een ruit van de auto werd ingeslagen en in de auto werd gezocht. Voorzover kan worden nagegaan is er niets uit de auto gestolen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. De snelle aanhouding werd mogelijk gemaakt door een oplettende buurtbewoner die iets zag en 1-1-2 belde.

Krimpen aan de Lek Snelheidscontrole De politie heeft dinsdag 9 oktober tussen 08.00 en 09.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Molendijk. Twaalf bestuurders reden te hard. Tussen 17.15 en 18.15 uur werd wederom op deze weg gecontroleerd. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van deze twee controles was 83 km/u, terwijl op deze weg 50 km/u is toegestaan.

Nieuwerkerk aan den IJssel Jongens aangehouden voor vernielen lantaarnpalen De politie heeft woensdagavond 10 oktober twee jongens uit Nieuwerkerk aan den IJssel van 13 en 14 jaar aangehouden. De twee waren rond 20.30 uur met nog zes andere jongeren bezig om diverse lantaarnpalen uit te schakelen. Met een sleutel maakten zij een kapje op de paal open en verwijderde de zekering. De lantaarnpaal was daarmee uitgeschakeld. Woensdagavond gebeurde dit aan sportpark Dorrestein, de Iersestraat en de Beuk. In dagen daarvoor gebeurde het ook elders in de gemeente. De politie heeft hier meldingen over en neemt dit mee in het onderzoek. De twee aangehouden jongens hebben bekend. De sleutel is van hen in beslag genomen. De politie zal ook de andere jongens, waarvan de namen bekend zijn, gaan horen. De politie kon de jongens aanhouden dankzij een alerte passant. Deze zag de jongens bezig en sprak ze er op aan. In plaats van te stoppen en excuses te maken, zetten ze een grote mond op en gingen door. De man belde vervolgens 1-1-2.

Ouderkerk aan den IJssel Snelheidscontrole De politie heeft woensdag 10 oktober een snelheidscontrole gehouden op de IJsseldijk West met de lasergun. Er werd gecontroleerd tussen 17.00 en 18.30 uur. Vijf personen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u, terwijl op deze weg 60 km/u is toegestaan.

Stolwijk Rijden binnen geslotenverklaring De politie heeft dinsdagmiddag 9 oktober een 23 jarige bestuurder van een tractor met aanhangwagen bekeurd voor het rijden binnen een geslotenverklaring. Agenten zagen de bestuurder rijden over de Opweg. Omdat deze weg gesloten is voor voertuigen waarvan het totale gewicht hoger is dan 15 ton, werd er een controle uitgevoerd. De bestuurder bleek geen ontheffing te hebben voor het rijden over de 15-tonswegen. Na het wegen van het voertuig met aanhanger bleek een overschrijding van ruim 17 ton.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --