Gemeente Oldebroek


Besluiten & Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 9 oktober 2007

BESLUITEN & PLANNEN

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGELEN
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten:
- de Kruisbesstraat in Wezep af te sluiten voor alle verkeer op zaterdag 13 oktober 2007 van 06.00 tot en met 14.00 uur voor het houden van een vlooienmarkt rondom en in de muziektent en in het winkelcentrum De Meidoorn en de Kruisbesstraat in Wezep.

INGEKOMEN BOUW- EN SLOOPPLANNEN

BOUWAANVRAAG
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag om bouwvergunning is ingediend voor het:
- vernieuwen van een woning en een berging/receptiegebouw, Veenweg 91 te Oldebroek (20070215/bwt - 17 september 2007);
- oprichten van een vrijstaande woning met bedrijfsruimte, de Hagen 2 en 4 te Oldebroek (20070269/bwt - 18 september 2007);
- geheel vernieuwen van een woning met bijgebouw, Zomerdijk 90 te Noordeinde (20070162-F2/bwt - 18 september 2007);
- gedeeltelijk vergroten van een verenigingsgebouw, Zeuven Heuvels 20 te Wezep (20070395/bwt - 21 september 2007);
- geheel vernieuwen van een schuur/berging, Zuiderzeestraatweg 71 te Oldebroek (20070397/bwt - 24 september 2007).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN

(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

VERGUNNINGEN/ TOEKENNINGEN WONINGWET

BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor het:
- veranderen van een berging, Hegenbos 15 te Wezep (20070375/bwt - 25 september 2007);
- plaatsen van berging, Vreeweg 91 te 't Loo Oldebroek (onder vrijstelling op grond van artikel 15, van de WRO) (20070153/bwt - 25 september 2007);
- geheel vernieuwen van een garage/berging, Rustenburgsweg 24 te Oldebroek (onder vrijstelling op grond van artikel 19, lid 3 van WRO) (20070194/bw t - 25 september 2007).

REGULIERE BOUWVERGUNNING FASE 1
Burgemeester en wethouders hebben reguliere bouwvergunning fase 1 verleend voor het:
- veranderen van een bedrijfsgebouw in een woning, Zuiderzeestraatweg 264 te Oldebroek (onder vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 van de WRO ) (20070245/bwt - 25 september 2007).

SLOOPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben sloopvergunning verleend voor het:
- slopen van een keuken en afdak, Looweg 70 te 't Loo Oldebroek (20070365/bwt - 27 september 2007).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNING
De volgende vergunningen zijn verleend aan:

- de heer D. Knol uit Hattemerbroek namens Actiecomité Jongerenreis Namibia voor het verkopen van oliebollen in de kernen Wezep en Hattemerbroek op zaterdag 1 december 2007;
- de heer D. Knol uit Hattemerbroek voor het innemen voor een standplaats ten behoeve van de verkoop van oliebollen in Wezep op het Meidoornplein naast de Rabobank op zaterdag 1 december 2007;
- mevrouw A. van Oene-Godding uit Wezep namens Twirl- en Marjorettevereniging The New Chance voor het innemen van een standplaats ten behoeve van de verkoop van oliebollen in Wezep op het Meidoornplein naast de Rabobank op vrijdag 7 en zaterdag 8 december 2007.

KAPVERGUNNING
De volgende kapvergunningen zijn verleend aan:

- de heer H.J.G. Stouwdam uit 't Loo Oldebroek voor het kappen van vier bomen op het perceel Vreeweg 57 in 't Loo Oldebroek;
- de heer J.W. Emmens uit Oosterwolde voor het kappen van zes bomen op het perceel Zwarteweg 85 in Oosterwolde.


*van de burgemeester

VERGUNNING
De volgende vergunning is verleend aan:

- de heer M. Rood uit Limmen namens Het Ei Sportief Ontspannen voor het houden van een estafetteloop rond het IJsselmeer op 13 en 14 oktober 2007 waarbij gebruik zal worden gemaakt van wegen en paden in de gemeente Oldebroek die daarvoor zijn opengesteld (verklaring van geen bezwaar).

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638229.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN
OP GROND VAN DE WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij voornemens zijn om op basis van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan:
- "Wezep-Noord"; voor het geheel vernieuwen van garage/bergingen op het perceel Zuiderzeestraatweg 592 te Wezep (20070201/bwt). De aanvragen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 oktober 2007 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Oldebroek, bij het loket op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen omtrent het voornemen om vrijstelling te verlenen naar voren brengen. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling hun zienswijze naar voren brengen. Daartoe kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met mevr. M. Emming van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525-638317).

AANWIJZING TOEZICHTHOUDER
Bij besluit van burgemeester en wethouders van 25 september 2007 en van de burgemeester van 25 september 2007 is de heer H.C.M. Koggel aangewezen als toezichthouder. Door de besluiten is de heer Koggel thans aangewezen als toezichthouder in de zin van de Woningwet, de Wet op de Ruimtelijke Ordening, de Wet milieubeheer, de Wet bodembescherming, de Wet geluidhinder, de Wet op de openluchtrecreatie, de Algemene Plaatselijke Verordening, de huisvestingsverordening, de brandbeveiligingsverordening en de reclameverordening. In het kader van diens taak om toezicht te houden op de naleving van de bij of krachtens de bovengenoemde regelingen gegeven voorschriften beschikt de toezichthouder over de in de afdeling 5.2 van de Algemene wet bestuursrecht genoemde toezichtbevoegdheden (recht op betreden plaatsen, vordering inlichtingen, inzage in gegevens en bescheiden, onderzoek/opneming/monsterneming van zaken, onderzoek vervoermiddelen) en heeft hij in bepaalde gevallen de bevoegdheid om een woning te betreden zonder toestemming van de bewoner. Een ieder is verplicht aan een toezichthouder alle medewerking te verlenen die deze redelijkerwijs kan vorderen bij de uitoefening van zijn bevoegdheden. De toezichthouder beschikt over een door burgemeester en wethouders afgegeven legitimatiebewijs.

WET MILIEUBEHEER
BEKENDMAKING DEFINITIEVE VERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat een milieuvergunning, onder het stellen van voorschriften om mogelijk nadelige gevolgen voor het milieu vanwege de inrichting tegen te gaan, is verleend aan voor
VOF van der Horst-van Winkoop
Koemkolkweg 8
8097 PG Oosterwolde een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning (revisie) voor een veehouderij De stukken die betrekking hebben op bovengenoemde aanvraag liggen van 3 oktober 2007 tot en met 13 november 2007 ter inzage: a. in het gemeentehuis en de hulpsecretarie op werkdagen tijdens openingstijden; b. in het gemeentehuis na telefonische afspraak op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur gedurende de genoemde termijn van tervisielegging. Tegen de verleende milieuvergunning kan van 4 oktober 2007 tot en met 14 november 2007 beroep worden ingesteld door:
- de aanvrager;

- degene die zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
- de betrokken adviseurs;

- degene die zienswijzen heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Een eventueel beroepschrift moet in tweevoud worden gericht en verzonden aan de Afdeling bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien tegen de beschikking beroep wordt ingesteld kan overeenkomstig de Wet op de Raad van State bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot schorsing van de beschikking dan wel tot het treffen van een voorlopige voor­ziening. Voor afspraken en informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van der Graaf, tel. (0525) 638275.