Gemeente Zoetermeer

Marktpartijen werken aan verbeterplannen voor winkelcentra

Voor de winkelcentra Leidsewallen, de Vlieger, Noordhove en Rokkeveen-Centrum hebben zich marktpartijen aangediend die bereid zijn om verbeteringsplannen te ontwikkelen. Deze planontwikkeling gebeurt binnen de randvoorwaarden die de gemeente stelt. Er is nu meer duidelijkheid over wie de realisering van de verbetering van de wijkwinkelcentra voor hun rekening kunnen en willen nemen.

De risico's liggen op deze manier ook zo lang en zo goed mogelijk bij de marktpartijen die uiteindelijk het meest van de verbeteringen zullen profiteren. En dat terwijl de gemeentelijke doelstellingen en randvoorwaarden eenvoudig bewaakt kunnen worden.

In de inmiddels vastgestelde nota Structuurvisie Detailhandel 2006-2010 wordt onder meer de maximale omvang van de winkelvoorzieningen in de diverse winkelcentra bepaald. Dit is de basis voor de uitbreidingsmogelijkheden van de verschillende winkelcentra.

In de samen met de ondernemersorganisatie opgestelde sociaal-economische agenda (SEA) is de verbetering van de wijkwinkelcentra een speerpunt. Het wijkwinkelcentrum Meerzicht is reeds gerenoveerd. De renovatie van het winkelcentrum Buytenwegh is in uitvoering. De plannen voor het winkelcentrum Seghwaert zijn klaar voor uitvoering. De gesprekken over de verbetering van het winkelcentrum De Leyens moeten nog worden gestart. Voor de winkelcentra Vijverhoek en Palenstein worden afzonderlijke trajecten gevolgd. In Oosterheem is het tijdelijk winkelcentrum inmiddels uitgebreid. De bouw van het definitieve winkelcentrum van Oosterheem start in 2008.