Gemeente Zoetermeer

Herstart bouw Picasso Lyceum

De bouw van het Picasso Lyceum aan de Paletsingel maakt donderdag 11 oktober een herstart. Het schoolbestuur van het Picasso Lyceum ondertekent de aannemingsovereenkomst met aannemingsbedrijf Jurriëns uit Utrecht, in aanwezigheid van wethouder Frans Muijzers.

De bouw heeft door het faillissement van Aannemingsmaatschappij Boers Veenendaal bijna 5 maanden stilgelegen. Aan de herstart van de bouw zijn substantiële extra kosten verbonden, zo heeft de gemeente geconstateerd. Daarbij is het zo dat het bestuur van de Scholen Combinatie Zoetermeer (SCZ), de opdrachtgever en gebruiker van het Picasso Lyceum, nieuwe financiële verplichtingen moet aangaan om de herstart van de bouw mogelijk te maken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft SCZ bericht dat het van plan is de raad later dit jaar voor te stellen om de hiervoor benodigde financiën goed te keuren, waarmee de gemeente voldoet aan haar wettelijke zorgplicht. Dit voorstel maakt deel uit van de afwikkeling van de andere bouwprojecten: de Brede School in Palenstein en de sporthal Oosterpoort in Oosterheem, die financieel getroffen zijn door hetzelfde faillissement.

Naar verwachting wordt de nieuwbouw van het Picasso Lyceum 1 september 2008 in gebruik genomen.