Persberichten Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht, 11-10-2007

Autokrakers aangehouden

ZEIST- Op woensdagavond werden twee autokrakers aangehouden na een autoinbraak. Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens aan het inbreken waren in auto's aan de Zinzendroflaan. Agenten gingen ter plaatse en de agenten zagen twee jongens wegrennen, op een fiets stappen en hard wegrijden.

De agenten gingen achter de verdachten aan. De bestuurder van de fiets kwam ten val en viel op de grond. De agent kon de jongens nog net ontwijken maar kon niet voorkomen dat ze net werden geraakt door de bumper van de politieauto. De jongens, 17 en 18 uit Zeist, raakten niet gewond en werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij de verdachten werd een navigatiesysteem aangetroffen en een slagpin.

Geen vleugels

BILTHOVEN- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.15 uur wilde een 17-jarige jongen uit Soest een winkel aan de Vinkenlaan verlaten zonder een zestal Red Bull blikjes af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.