Gemeente Helmond


Start aanleg glasvezelnetwerk Brandevoort

OnsBrabantNet heeft besloten om in de wijk Brandevoort te starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

OnsBrabantNet heeft de ambitie om het glasvezelnetwerk ook in de andere wijken van Helmond aan te leggen.

Overleg over aanleg in hele stad

Over de aanleg van zon glasvezelnet in de rest van de stad vindt momenteel overleg plaats met de gemeente Helmond, Combivisie en de gezamenlijke woningbouwcorporaties. De gemeente (die ook een sterke voorstander is van de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gehele stad) werkt binnen haar bevoegdheden mee aan deze zeer grote operatie. De gemeente heeft als vergunningverlener de taak om er voor te zorgen dat de aanleg van het netwerk zo weinig mogelijk overlast oplevert.

Ontwikkeling lokale diensten

Ook met Combivisie is overleg over haar inbreng, waarbij zij zich richt op het ontwikkelen en exploiteren van lokale, sociaal- maatschappelijke diensten. Het netwerk is specifiek voor deze lokale diensten ontworpen.
Met de woningbouwcorporaties wordt bekeken hoe het glasvezelnetwerk zou kunnen bijdragen aan een hogere servicegraad aan de bewoners van huurwoningen van de corporaties van Helmond.

Goede voorbereiding nodig

Door de omvang van het project, Helmond zou meer dan 40.000 aansluitingen betekenen, en de daarbij behorende aanpak, vergt dit alles een goede voorbereiding.

Naar verwachting zullen besluiten over de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk in Helmond voor het einde van het jaar kunnen worden genomen, waarna de overige inwoners van Helmond de mogelijkheid krijgen om zich aan te melden. De feitelijke realisatie is vervolgens afhankelijk van de belangstelling, die evenals in Brandevoort op circa 50% zal moeten uitkomen.

* Persbericht namens OnsBrabantNet, gemeente Helmond en Reggefiber B.V.

* http://www.onsbrabantnet.nl/?project_id=21