Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen gaat voor veilig wonen

11 oktober 2007

logo politie keurmerk Veilig Wonen Alle huurwoningen van Waterweg Wonen aan de Van Beethovensingel krijgen nieuw hang- en sluitwerk dat voldoet aan het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Burgemeester Tjerk Bruinsma en René van der Heijden van woningcorporatie Waterweg Wonen geven hiervoor op donderdag 11 oktober het startsein. De gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen werken op deze manier samen om de woningen in Vlaardingen beter te beschermen tegen diefstal en indringers.

De gemeente Vlaardingen en woningcorporatie Waterweg Wonen vinden het belangrijk dat mensen zich niet alleen veilig voelen op straat, maar ook in huis. Daarom voorziet Waterweg Wonen haar woningen van hang- en sluitwerk dat het politiekeurmerk Veilig Wonen heeft. De gemeente Vlaardingen stelt hiervoor een bedrag beschikbaar.

Alle Vlaardingse woningen van Waterweg Wonen komen projectmatig aan de beurt. Allereerst krijgen de portieken betere sloten, daarna wordt elke afzonderlijke woning voorzien van hang- en sluitwerk met het politiekeurmerk. In delen van de Westwijk en Babberspolder-West hebben woningen al het juiste hang- en sluitwerk gekregen.