Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 11-10-2007

Onder invloed

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Omdat hij donderdagmorgen 11 oktober met hoge snelheid over de Zuidwenk reed, is een 32-jarige automobilist uit Bunschoten Spakenburg tegen de lamp gelopen. Agenten besloten de man vanwege zijn rijgedrag te controleren en constateerden om 01.05 uur dat hij teveel had gedronken. Een blaastest bevestigde dit. De man is aangehouden en moest een ademanalyse op het politiebureau ondergaan. De uitslag bedroeg 420 ug/l. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Op de Molenstraat is een 27-jarige man uit Soest aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd woensdag 10 oktober omstreeks 23.40 uur gecontroleerd nadat agenten hadden gezien dat de man wegreed bij een kroeg. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 315 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

SOEST Een 45-jarige man uit Almere is woensdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. De man werd om 22.15 uur gecontroleerd op de Soesterbergsestraat omdat hij slingerend over de weg reed. Na de blaastest werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 625 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal is opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG / BAARN Woensdagmiddag en avond heeft de politie op de Kronkels in Bunschoten Spakenburg en op de Eemnesserweg in Baarn een grote verkeerscontrole gehouden. In Bunschoten Spakenburg werden in totaal 37 bekeuringen uitgeschreven. In Baarn vijftien.

Tussen 14.00 uur en 17.00 uur werden vooral bromfietsen en hun berijders gecontroleerd. In totaal werden 65 bestuurders naar de controleplaats begeleid en gecontroleerd. Er werden 26 bekeuringen uitgeschreven, waarvan negen voor een te hoge constructiesnelheid, drie voor teveel geluid uit de uitlaat, tien voor het niet bij zich hebben van de papieren, drie voor technische gebreken (stuur, banden, remmen) en één voor het niet dragen van de helm.

Een weggebruiker werd aangehouden omdat na controle van zijn gegevens bleek dat hij nog vonnissen had openstaan. Tevens werden personenauto's gecontroleerd. Daarbij werden elf bekeuringen uitgeschreven voor te hoge snelheid (5), een niet leesbaar kenteken, mobiel bellen tijdens het rijden een technische gebrek en het niet dragen van de gordel (3).

Baarn

Tussen 18.15 uur en 20.00 uur werd er een controle op de Eemnesserweg in Baarn gehouden. Hier werden negen bromfietsen gecontroleerd en negen bekeuringen uitgeschreven voor niet de juiste papieren hebben (5) en vier voor technische gebreken.

Bovendien werden 17 personenautos gecontroleerd en tien bekeuringen uitgeschreven voor geen gordel dragen (5), niet de papieren hebben (4) en het negeren van een geslotenverklaring. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat ze geen goede verlichting voerden.

Vernieler aangehouden

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Woensdag 10 oktober is een 26-jarige man uit Bunschoten Spakenburg aangehouden voor vernieling.

De politie kreeg omstreeks 18.20 uur de melding dat een man ruiten van een woning aan de Rembrandt van Rijnstraat had ingegooid. Ook was een personenauto vernield. Een getuige had gezien wie dit gedaan had, waarop agenten naar het huis van de 26-jarige man gingen. Daar is hij aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De aanleiding van de vernieling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Laatst gewijzigd 11-10-2007 9:59 | © Politie Utrecht