Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 11-10-2007

Man met verzet aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 oktober een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding.

Tijdens de surveillance zag een agent een man met een glas bier op de kruising van het Jansveld met de Lange Jansstraat staan. De man werd aangesproken en het glas bier werd door de agent leeggegooid. De 22-jarige man uit Zeist kon zich niet legitimeren. Nadat de agent meerdere malen aan de man had gevraagd of hij zich kon legitimeren haalde de man een rijbewijs tevoorschijn. De man bleef zich irritant gedragen en probeerde tot vier maal toe het rijbewijs weer uit de handen van de agent te trekken. Uiteindelijk wilde de agent de man aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig en was de agent genoodzaakt de verdachte door middel van pepperspray onder controle te krijgen. De Zeisternaar werd geboeid overgebracht naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Rijnlaan heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 oktober zagen agenten een bestuurder zonder verlichting en slingerend over de Rijnlaan rijden. De 41-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet. De Utrechter werd direct meegenomen naar het bureau omdat hij duidelijk onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 915 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur naar huis gestuurd.

Fietsbeldieven

UTRECHT De politie heeft woensdagnacht twee mannen aangehouden omdat zij van een groot aantal fietsen de fietsbel hadden weggenomen.

Door getuigen werd omstreeks 00.45 naar de politie gebeld omdat men zag dat twee mannen in de omgeving van het Smakkelaarsveld fietsbellen van gestalde fietsen aan het demonteren waren. Ter plaatse troffen agenten twee 19-jarige mannen uit Kortenhoef en Utrecht aan. De mannen hadden diverse fietsbellen in hun kleding verstopt. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Laurensdreef heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Klanten in de winkel gaven het personeel aan dat een man een tweetal kranen in zijn kleding had verstopt en zo de winkel wilde verlaten. Het personeel greep in en hield de 39-jarige man uit Utrecht staande. De man werd meegenomen naar een kantoortje. Onderweg naar het kantoor wilde de verdachte nog even naar het toilet. Hier verstopte hij de gestolen kranen. De inmiddels gewaarschuwde politie hield hem aan en nam hem mee naar het bureau. In het toilet werden de kranen gevonden. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Vier personen aangehouden

UTRECHT woensdagavond heeft de politie vier personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en verzet tijdens aanhouding.

Bij de politie kwam omstreeks 22.10 uur een melding binnen dat gevochten zou worden in een horecagelegenheid aan het Westplein. Ter plaatse bleek dat de veroorzakers van de vechtpartij inmiddels in een auto waren vertrokken. Ter hoogte van het 24 Oktoberplein troffen agenten de auto aan. De bestuurder stond stil voor het groene verkeerslicht en in de auto werd door diverse personen gevochten. Uiteindelijk zagen de agenten dat de auto doorreed en het vechten in de auto ook gewoon doorging. Via de Van Heuvengoedhartlaan reed de bestuurder het terrein van het ziekenhuis op. Hier stopte de auto en stapte een man en een vrouw uit. Beiden begonnen op straat wederom met elkaar te vechten.

Een agent probeerde de vrouw van de man weg te halen. Dit koste de nodige moeite omdat de vrouw zich hevig verzette. Uiteindelijk werd de vrouw - 22-jaar uit Utrecht - aangehouden Tijdens de worsteling met de agent brak de vrouw haar arm. Zij werd direct in het ziekenhuis geholpen. De 31-jarige man uit Amsterdam, met wie de vrouw in gevecht was, werd ook aangehouden. De 40-jarige bestuurder en een vierde passagier werden eveneens aangehouden. De bestuurder had gedronken en had 280 ug/l in zijn lichaam. De politie onderzoekt nog de toedracht van de vechtpartij.

Beroving

UTRECHT - Op de Krikkelaan is een 27-jarige vrouw uit Utrecht van haar tas beroofd. De vrouw fietste vanuit de richting van het 5 Meiplein naar het centrum en had haar tas op de bagagedrager gebonden. Plotseling voelde ze dat er iemand aan haar fiets zat en ze keek om. Op dat moment zag ze dat twee jongens haar tas hadden en hard doorfietsten naar de Postmalaan / Benschoplaan. Ze bleef de jongens achtervolgen en riep om hulp. Op de Johannes Beenlaan lieten de jongens de tas achter en vluchtten verder.

De vrouw schakelde de politie in. Die heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen om hulp. Hen wordt verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem via tel: 0800-7000.

Laatst gewijzigd 11-10-2007 10:17 | © Politie Utrecht