AutoRai

Wijzigingen in leveringsprogramma Subaru Legacy en Outback modeljaar 2008

(10/11/2007)
Het wordt een druk najaar voor Subaru. Want afgezien van de recente lancering van de compleet nieuwe Subaru's Justy en Impreza, zijn nu modificaties doorgevoerd in het leveringsprogramma van de Legacy- en Outback-modellen voor modeljaar 2008.

De belangrijkste wijzigingen betreffen het motorengamma: de 2,0 liter boxermotor uit de Legacy-serie alsmede de 2,5 liter boxermotor uit de Outback-serie werden zodanig onder handen genomen, dat zowel de rijprestaties als de efficiency hiervan werden verbeterd en dit alles met ruime aandacht voor het milieu. De gemodificeerde motor van de Outback 2.5i is met ingang van modeljaar 2008 ook in het Legacy-leveringsprogramma opgenomen. De drieliter zescilinder krachtbron blijft in beide modeltypen leverbaar. Symmetrical AWD, Subaruâs unieke systeem van permanente vierwielaandrijving, is als vanzelfsprekend standaard op alle Legacy- en Outback-uitvoeringen.

Subaru Legacy modeljaar 2008
Het accent van de Legacy-serie ligt in de Benelux-markt weliswaar op de vijfdeurs Touring Wagon-versies, maar het vierdeurs Sedan-model is ook in het nieuwe modeljaar beschikbaar. De Legacy is vanaf nu ook (weer) leverbaar met de uit de Outback bekende 2.5i-motor, die thans dankzij de doorgevoerde modificaties goed is voor een vermogen van 173 pk (8 pk meer dan voorheen) en een koppel van 226 Nm. Deze krachtbron vormt een mooie aanvulling op de 2.0R-motor, die met ingang van het nieuwe modeljaar 150 pk/196 Nm levert, ofwel een verlaging van het vermogen met 15 pk en een verhoging van het koppel met 9 Nm.

Voor beide modellen werd een gunstiger koppelkarakteristiek in het lage en midden toerengebied bereikt, waarmee een nog soepeler rijgedrag is gerealiseerd, terwijl de veranderingen ook voor een verbetering van de brandstof-efficiency hebben gezorgd.

De derde en meteen ook meest krachtige motorvariant is de 3.0R, de zijdezacht opererende, drieliter zescilinder boxermotor (245 pk/297 Nm). Dit paradepaard huist exclusief in de '3.0R Executive Spec.B' en wordt gecombineerd met een vijftraps automatische transmissie. Tot de standaard features van dit type behoren onder meer een navigatiesysteem met breedbeeld VGA-scherm, een geïntegreerde Bluetooth carkit en een verder verbeterd audiosysteem.

In het kader van de modificaties valt verder te melden dat het Legacy-programma een aantal nieuwe kleuren kent en dat curtain airbags voortaan standaard zijn op àlle typen, evenals verwarmde ruitenwissers en verwarmde voorstoelen. Desondanks is de Legacy 2.0R reeds leverbaar vanaf 31.795 euro. Voor de Legacy Touring Wagon 2.5i wordt een meerprijs van slechts 1.500 euro ten opzichte van de 2.0R in rekening gebracht. Ook met betrekking tot de topversie 3.0R Touring Wagon Executive Spec.B is er goed nieuws, want de prijs hiervan bedraagt, ondanks de modificaties en de nu standaard automatische transmissie, 54.995 euro. Voorts valt nog te melden dat de Legacy's 2.0R en 2.5i tegen meerprijs kunnen worden geleverd met automatische transmissie en met Xenon-verlichting, dit laatste bij de 2.5i Automaat in combinatie met Vehicle Dynamics Control. Bij de 3.0R-versie is dat standaard.

Subaru Outback modeljaar 2008
Evenals de Legacy is ook de Subaru Outback voor komend modeljaar verder verfijnd. Dit model, dat voorziet in een bodemvrijheid van liefst 200 mm, combineert daarmee de voordelen van zowel een ruime stationwagon als een stoere SUV.

De Subaru Outback is evenals voorheen verkrijgbaar met twee krachtige motoren, te weten de 2,5 liter viercilinder en de 3,0 liter zescilinder boxer. De 2.5i-motor is dezelfde die thans ook in de Legacy wordt aangeboden. Deze gemodificeerde motor met 173 pk vermogen en een koppel van 226 Nm biedt een nog plezieriger rijgedrag door de verbeterde souplesse in het lage en midden toerengebied, terwijl tevens wordt geprofiteerd van een gunstiger brandstofverbruik. De drieliter motor beschikt ongewijzigd over 245 pk vermogen en een koppel van 297 Nm.

In alle Outback-uitvoeringen kan in het kader van modeljaar 2008 de audio-installatie via bedieningsknoppen op het stuurwiel worden bediend en zijn zowel een elektrisch schuif/kanteldak als Xenon-verlichting als optie leverbaar geworden. De vanafprijs van de Outback is fractioneel aangepast en komt nu op 36.630 euro. De topversie is evenals voorheen de Outback 3.0R Executive in een zeer rijk uitgevoerde specificatie, inclusief vijftraps automatische transmissie, een nieuw navigatiesysteem, een verder verbeterde audio-installatie en een geïntegreerde Bluetooth carkit. De prijs van de topuitvoering is gelijk aan die van de Subaru Legacy Touring Wagon 3.0R Executive Spec.B, namelijk 54.995 euro.

De nieuwe Legacy- en Outback-modellen zijn per direct leverbaar.

Accessoirepakketten en LPG-aanbod voor Legacy en Outback Al met al is de reeks voor modeljaar 2008 aanzienlijk overzichtelijker geworden en kent de serie nu een heldere opbouw, met goed op elkaar aansluitende typen. Middels binnenkort te introduceren, nieuw ontwikkelde accessoirepakketten kunnen zowel de Subaru's Legacy als de Outback tegen zeer aantrekkelijke prijzen geheel naar wens van de individuele klant 'op maat' worden geleverd. Overigens blijft voor de viercilinder versies van beide modeltypen het aantrekkelijke LPG-aanbod â meerprijs inclusief inbouw slechts 995 euro â gehandhaafd. Dit maakt van de Legacy en Outback momenteel zeer concurrerende aanbiedingen voor de zakelijke markt!

Het nieuwe modellengamma van de Subaru Legacy:
Legacy 2.0R Sedan Comfort AWD: ⬠31.795,-
|Legacy 2.0R Sedan Comfort aut. AWD: ⬠33.795,- Legacy 2.5i Sedan Comfort AWD: ⬠33.295,-
Legacy 2.5i Sedan Comfort aut. AWD: ⬠35.295,- Legacy 3.0R Sedan Executive Spec.B aut. AWD: ⬠53.795,-

Legacy 2.0R Touring Wagon Comfort AWD: ⬠32.995,- Legacy 2.0R Touring Wagon Comfort auto. AWD: ⬠34.995,- Legacy 2.5i Touring Wagon Comfort AWD: ⬠34.495,- Legacy 2.5i Touring Wagon Comfort aut. AWD: ⬠36.495,- Legacy 3.0R Touring Wagon Executive Spec.B aut. AWD: ⬠54.995,-

Het nieuwe modellengamma van de Subaru Outback: Outback 2.5i Comfort AWD: ⬠36.630,-
Outback 2.5i Comfort aut. AWD: ⬠38.630,-
Outback 2.5i Luxury AWD: ⬠38.130,-
Outback 2.5i Luxury aut. AWD: ⬠40.130,-
Outback 3.0R Executive aut. AWD: ⬠54.995,-