AutoRai

SEAT Leon Streetstyle: luxe alternatief in compacte middenklasse

(10/11/2007)
SEAT heeft in ons land in de zwaarbevochten compacte middenklasse met de Leon een zeer sterke troef in handen. Die sterke positie is naast het design en de aansprekende prestaties van de Leon onder andere te danken aan de aantrekkelijke actiemodellen die SEAT op basis van de Leon heeft uitgebracht.

Momenteel bedient SEAT sportief ingestelde automobilisten bijvoorbeeld met de Leon Sportstyle en de compleet nieuwe Leon Streetstyle is nu SEATâs passende antwoord voor kopers die juist prijs stellen op extra luxe en comfort.

De SEAT Leon Streetstyle is gebaseerd op de Leon Stylance, die zijn grote populariteit met name dankt aan zijn omvangrijke standaarduitrusting. Features als in carrosseriekleur gespoten bumpers en spiegels en een eveneens in kleur gespoten achterspoiler, mistlampen vóór, een boordcomputer, volautomatische airconditioning, cruise control, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, een lederen stuurwiel en versnellingspook en een radio/CD/MP3-speler met acht speakers zijn de Stylance van nature bijvoorbeeld al niet vreemd.

Toch positioneert SEAT de Leon Streetstyle bijna een klasse hoger door daar nog een aantal extra aantrekkelijke features aan toe te voegen. Kenmerkend voor de Leon Streetstyle zijn de 17 inch lichtmetalen wielen, donker getinte ramen vanaf de B-stijl, parkeersensoren achter, een regensensor, een zelfdimmende binnenspiegel en automatische in/uitschakeling van de verlichting.

SEAT levert de Streetstyle met een keuze uit vier benzinemotoren (1.6,
1.8 TSI, 2.0 FSI en de zojuist geïntroduceerde 1.4 TSI met 125 pk) en twee turbodiesels (1.9 TDI en 2.0 TDI). Zowel de 1.9 TDI (105 pk) als de 2.0 TDI (140 pk) zijn overigens naar wens te bestellen met een handgeschakelde versnellingsbak of de revolutionaire DSG automaat en beide standaard voorzien van een diesel-roetfilter.

Met een geringe meerprijs van ⬠595,- ten opzichte van de Leon Stylance kost de SEAT Leon Streetstyle ondanks het uitgebreide pakket comfortabele en luxueuze extraâs slechts ⬠23.645, -.